Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pohreb prominentného návrhára: Rozlúčili sa s ním desiatky hviezd!

Oscara de la Rentu v pondelok pochovali. Zobraziť galériu (9)
Oscara de la Rentu v pondelok pochovali. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Na pondelkovom pohrebe módneho návrhára Oscara de la Rentu, ktorý zomrel v pondelok 20. októbra vo veku 82 rokov, sa zúčastnilo mnoho svetových hviezd. Spomeňme napríklad Julia Iglesiasa, Hugha Jackmana, Tommyho Hilfigera či Hillary Clinton.

Súkromná rozlúčka sa konala v Kostole svätého Ignáca z Loyoly (Church of St. Ignatius Loyola, ) na Manhattane. Obrad trval približne hodinu a zúčastnili sa na ňom napríklad Julio Iglesias, Hugh Jackman, Matthew Broderick, Michail Baryšnikov, Mike Nichols s manželkou Diane Sawyer či fotografka Annie Leibovitz a tiež osobnosti zo sveta módy ako Diane von Fürstenberg, Ralph Lauren, Michael Kors, Donna Karan, Tommy Hilfiger alebo Karlie Kloss. Prítomným sa prihovorili Hillary Clinton, Henry Kissinger, Michael Bloomberg či Anna Wintour.

Rodák z Dominikánskej republiky, celým menom Óscar Arístides de la Renta Fiallo, zomrel 20. októbra vo svojom dome v Connecticute. Vo veku 82 rokov prehral boj s rakovinou. 

Narodil sa 22. júla 1932 v dominikánskom Santo Domingu a ako 18-ročný odišiel študovať maľbu do španielskeho Madridu. Čoskoro sa však začal zaujímať o módu, robil nákresy pre známe španielske módne domy a nastúpil ako učeň ku Cristóbalovi Balenciagovi. Neskôr pôsobil ako asistent Antonia Castilla v parížskom Lanvine. V roku 1963 prišiel do New Yorku, aby navrhol kolekciu pre Elizabeth Arden. Medzinárodne známym sa stal v 60. rokoch minulého storočia ako jeden z couturierov, ktorí obliekali Jacqueline Kennedy. V roku 1965 založil vlastnú módnu značku. Navrhoval tiež haute couture kolekcie pre módny dom Balmain. 

Bol obľúbeným dizajnérom amerických prvých dám, pričom v mimoriadnej obľube ho mali najmä Nancy Reagan, Laura Bush a spomínaná Hillary Clinton. Kúzlu jeho šiat podľahli napríklad aj herečky Sarah Jessica Parker, Penélope Cruz, Sandra Bullock, Anne Hathaway, Jennifer Garner, Emma Watson, Reese Witherspoon, Jessica Chastain alebo Lea Michele. Jedným z jeho posledných návrhov boli svadobné šaty pre Amal Clooney, novomanželku herca Georgea Clooneyho. 

Združenie amerických módnych dizajnérov a dizajnérok CFDA mu v roku 1990 udelilo cenu za celoživotné dielo. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu