Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Katka Štumpfová: Ako dieťa som bola stále v nemocnici

Katka Štumpfová sa zapojila do projektu Ponožkové maňušky
Katka Štumpfová sa zapojila do projektu Ponožkové maňušky

Známa tanečnica ako i ďalšie osobnosti slovenského šoubiznisu sa zapojili do projektu "Ponožkové maňušky", aby rozveselili malých pacientov.

Katarína Štumpfová, Branislav Bystriansky, Katarína Brychtová, Táňa Pauhofova, Tomáš Maštalír a Sajfa sa stali tvárami projektu ponožkových maňušiek spoločnosti Kofola.

Všetci vyrobili svoje maňušky, ktoré putujú do on-line aukcie na stránke www.kofolamanusky.sk. Výťažok z predaja maňušiek pôjde na konto občianskeho združenia Bábky v nemocnici.

Veselé ponožkové postavičky sa majú postarať o lepšiu náladu detí v nemocnici. Ich úlohou je liečiť smiechom a spríjemniť tak malým pacientom často smutný pobyt v nemocničných izbách.

Katka Štumpfová na projekt prikývla aj preto, že sama si ako dieťa užila nemocníc viac než dosť. "Medzi 5. a 8. rokom som bola naozaj veľmi chorľavé dieťa a každý druhý mesiac som bola v nemocnici. Či už s vážnejšími alebo menej nebezpečnými ochoreniami, do nemocnice som sa dostala so železnou pravidelnosťou," hovorí a pokračuje: "Pamätám si na zvlášť nepríjemné obdobie, keď ma do nemocnice dostali aj ovčie kiahne, ktoré sa mi nepekne zapálili."

Ako iným deťom, aj Katke bývalo v nemocnici občas smutno, pretože rodičia tam s ňou neboli. "Vtedy by som určite privítala nejaké rozptýlenie, ale nič také ako divadielko tam nebolo. Takže som si to musela odtrpieť," spomína. "Ale nebolo to vždy až také zlé, lebo som si tam našla aj fajn kamarátov."

Podporte známe osobnosti a zapojte sa do on-line dražby na stránke www.kofolamanusky.sk.



Ponožkové maňušky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu