Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šmajda: Tesne predtým, než odstúpil, splnil sen chorému dieťaťu!

Miro Šmajda a Nikolka Rybárová
Miro Šmajda a Nikolka Rybárová

BRATISLAVA - Miro Šmajda v poslednej časti Let's Dance šokoval tým, že sa rozhodol odstúpiť zo súťaže. Tesne predtým, než urobil toto rozhodnutie, však mal ešte dosť síl na to, aby splnil tajný sen Nikolky Rybárovej z Paty.

Nikolka bola do troch rokov zdravé dieťa. Jedného dňa si jej otec všimol, že stisk jej rúčky je zrazu príliš slabý, objavili sa problémy s chodením. Verdikt lekárov znel: svalová dystrofia - nevyliečiteľná choroba.

Dnes Nikolka prejde už len pár metrov, väčšinou sedí na vozíčku, aj vzrastom ostala drobunká ako sedemročné dievčatko. Jej tajným životným snom bolo stretnúť sa so Šmajdom! "Miro Šmajda by bol pre ňu najkrajším darčekom k narodeninám," napísala jej mamina Nikolkine želanie do neziskovej organizácie ŽELAJ SI.

„Hoci Nikolke by najväčšiu radosť urobilo, ak by ju Miro Šmajda prišiel pozrieť do školy a zagratuloval jej k narodeninám, nebolo to možné kvôli jeho pracovnej vyťaženosti. Z týždňa na týždeň stále postupoval v Let's Dance, pripravoval album, ktorý má byť hotový o pár mesiacov a do toho mu ešte rastie zub múdrosti, ktorý ho veľmi bolí. Preto sme si povedali, že to urobíme naopak – Nikolka príde za Mirom do Bratislavy,“ povedala Soňa Rebrová, predsedníčka ŽELAJ SI.

 

Nezisková organizácia ŽELAJ SI plní sny dlhodobo chorých a zomierajúcich detí už štvrtý rok a funguje na podobnom princípe ako realácia Modré z neba. Deti si môžu želať, kam by chceli ísť, s kým sa chceli stretnúť alebo čo by chceli mať, najviac na svete. Zoznam všetkých želaní je dlhý, v súčasnosti na splnenie sna čaká asi päťdesiat detí. ŽELAJ SI však ako jedna z mála organizácií na Slovensku ponúka ľuďom možnosť, aby sami splnili vybratému dieťaťu jeho sen.

ŽELAJ SI vybavilo Nikolke nielen stretnutie s Mirom Šmajdom, ale aj účasť na natáčaní Let's Dance! Aj vďaka ochote televízie Markíza dostalo drobunké dievčatko na vozíčku prominentné miesto hneď za celebritami, ktoré vypadli v predchádzajúcich kolách.

Bavila sa, a vydržala sedieť do konca prenosu, aj keď ju počas neho poriadne rozbolela noha. Po prenose sa zdvihla zo svojho invalidného vozíka a odkrivkala smerom na tanečný parket k svojmu vytúženému Mirovi. Ten sa potešil, že napriek víchrici, ktorá v ten deň vystrájala predsa len prišla, vyobjímal ju a nechal sa s ňou vyfotiť. Nikolka mu darovala dokonca aj darček - ale nikomu neprezradila, čo v ňom bolo.

"Toto bol môj úplne najsupernejší deň v živote, taký som ešte nemala. Bol to taký zvláštny pocit," ďakovala všetkým s velikánskym úprimným úsmevom na tvári. Nevadilo ani to, že do Bratislavy prišla v čase poriadnej víchrice a lejaku, cesta z Trnavy iste nebola jednoduchá. Ale ani to jej zážitok zo splneného sna nepokazilo. "Ja som si myslela, no tak čo, budem so Šmajdom, veď o nič nejde. Ale keď som ho videla, on ma potom objal a jeho vlasy sa dotkli mojej tváre, úplne som sa roztriasla," priznala svojim milým detským hláskom.

Keď už bola na Let's Dance, vyfotila sa aj s Nelou Pociskovou a Peťom Modrovským. Ale Miro ostal jej najväčším favoritom: "Predtým sa mi zdal taký sympatický, ale možno nie až taký pekný. Ale keď som ho videla na živo, musím priznať - je pekný!"

Šmajda v tom čase už zrejme vedel, že sa o chvíľu rozhodne z Let's Dance odísť, ale nedal to na sebe znať a svojim fanynkám sa venoval do poslednej chvíle. Trpezlivo sa fotil, rozdával úsmevy a každej sa venoval. Miro, Nikolke si splnil životný sen a za to ti patrí poďakovanie!

 

Aj Vy nám môžete pomôcť! Viac o splnených snoch chorých detí, ale aj o tých, čo na splnenie sna ešte len čakajú, sa môžete dočítať na www.zelajsi.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu