Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Haberov videoklip pre Jánošíka je dokončený!

Pavol Habera
Pavol Habera (Zdroj: SITA)

Láska a smrť – skladba, ktorou Pavol Habera podporil film Jánošík. Pravdivá história. už má dokončenú aj svoju videoklipovú podobu.

O tú sa postaral uznávaný Tomáš Bařina, režisér filmu Bobule a kultovej českej reklamy Bóbika. V pražskom klube Avion prebehlo nakrúcanie do videoklipu k piesni Láska a smrť doslova za pár hodín. Zvyšok práce tvorili filmové efekty a postprodukčné práce v štúdiu. Exkluzivitu videoklipu dodáva použitie originálnych záberov z najočakávanejšieho filmu tejto jesene…

Vo videoklipe sleduje Pavol Habera sám pohodlne usadený v kresle film o Jánošíkovi na veľkoplošnej obrazovke…

“ Až teraz - s dokončením videoklipu dostáva pesnička Láska a smrť svoju finálnu podobu. Vznikala na základe toho, čo som z najnovšieho filmu o Jánošíkovi videl…“ hovorí Pavol Habera a reaguje tiež na medializované správy: „O tom, že pesnička vzniká len za účelom podpory k filmu a vo filme samotnom sa neobjaví som vopred vedel, taká bola dohoda s producentom filmu “.

Priamou inšpiráciou a impulzom pre túto pieseň je film Jánošík. Pravdivá história slovensko-poľsko-česko-maďarský koprodukčný veľkofilm o legendárnom hrdinovi, ktorý bohatým bral a chudobným dával.

Podľa scénára Evy Borušovičovej ho natočila svetoznáma režisérka poľského pôvodu Agnieszka Holland a jej dcéra Kasia Adamik. Hlavnú úlohu Jánošíka stvárnil mladý český herecký talent Václav Jiráček.

Na Slovensku bude mať film premiéru 10. septembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu