Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Milka Vášáryová bude Jánošíkovou matkou!

Agnieszka Holland a Milka Vášaryová
Agnieszka Holland a Milka Vášaryová

Po dlhých 40-tich rokoch sa Milka Vášáryová opäť stretla s uznávanou európskou filmovou režisérkou Agnieszkou Holland. Spojila ich spoločná práca pri nahrávaní slovenskej verzie nového veľkofilmu „Jánošík. Pravdivá história.“. Jedna z našich najväčších hereckých hviezd prijala ponuku nadabovať Jánošíkovu matku, za čo jej režisérka veľkoryso poďakovala.

"V zahraničí je vždy velkým prínosom, keď známi a uznávaní herci dabujú hercov z inej krajiny, " hovorí A. Holland, ktorá začiatkom 80-tych rokov emigrovala z Poľska a už 20 rokov pracuje najmä v Hollywoode. Obe dámy sa za „starých čias“ stretli nielen v Prahe, kde A. Holland študovala na FAMU, ale aj na Slovensku. Vtedy k nám režisérka chodievala veľmi často, pretože jej manžel Laco Adamik pochádzal z Topoľčian a samotná A. Holland stále hovorí veľmi pekne po slovensky. L. Adamik pre zmenu nasledoval svoju manželku do jej rodnej krajiny Poľska a dodnes tam pôsobí ako uznávaný divadelný režisér. Ich dcéra Kasia Adamik, je spolurežisérkou Jánošíka a na réžiu tohto filmu vlastne mamu prehovorila práve ona.

Okrem slovenskej zvukovej verzie „Jánošíka“ vznikla aj poľská a česká verzia nového filmu, ktorého slovenská premiéra je pripravená na 10. septembra 2009.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu