Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žena chcela kúpiť dom, namiesto toho sa stala majiteľkou 84 nehnuteľností v hodnote... Zakrúti sa vám hlava!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEVADA – Preklepy sú síce nepríjemné, no len zriedkavo vedú k tomu, že sa stanete novým vlastníkom 84 domov. Všetko sa to udialo v roku 2022, keď sa nemenovaná žena vydala kúpiť nový dom v štvrti s desiatkami nehnuteľností.

Majiteľka domu, ktorej meno nebolo zverejnené, minula 594 481 dolárov (553 209 eur) na to, čo považovala za jeden dom v Sparks, severovýchodne od Rena v Nevade. Až keď vyplnila papiere s hodnotiteľom v okrese Washoe, odhalila, že v skutočnosti dostala oveľa viac, ako žiadala – alebo dokonca zaplatila. V dokumentoch sa uvádzalo, že žena vlastní 84 nehnuteľností, informovala televízna sieť News Nation.

Cori Burkeová, hlavná zástupkyňa hodnotiteľa pre okres Washoe, sa domnievala, že problém vznikol v dôsledku preklepu počas papierovania. Zamestnanec dotknutej spoločnosti pravdepodobne skopíroval text z iného kúpneho dokumentu, keď pripravoval kúpnu listinu. Jednoduchá chyba spôsobila, že žena vlastnila majetok v odhadovanej hodnote 50 miliónov dolárov (46,5 miliónov eur), a to aj napriek tomu, že zaplatila podstatne menej. „Naša divízia hodnotiacich služieb sa okamžite obrátila na spoločnosť, aby mohli začať pracovať na oprave vlastníctva pre 86 omylom prenesených nehnuteľností,“ uviedla Burkeová.

Ďalej informovala, že celý problém sa im podarilo vyriešiť už dva týždne po nahlásení incidentu. V nových dokumentoch žene pripísali vlastníctvo len požadovanej nehnuteľnosti. „Úrad posudzovateľa aktualizoval vlastníctvo všetkých súvisiacich pozemkov,“ dodala Burkeová.

Viac o téme: NehnuteľnosťOmyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu