Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž (34) zažil po návrate z dovolenky šok: Ministerstvo ho prehlásilo za mŕtveho! Dôvod vás dostane

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MONTREAL – Predstavte si, že po návrate domov z dovolenky nájdete v schránke list od ministerstva spravodlivosti, podľa ktorého ste mŕtvy. Presne to stalo istému Kanaďanovi, ktorý neveril vlastným očiam. Za všetko mohlo bizarné nedorozumenie.

Nie je žiadnym prekvapením, keď si po návrate z dovolenky nájdete v schránke množstvo listov. Na vlastnej koži to zažil aj 34-ročný Nick Fatouros po tom, čo sa po predĺženej dovolenke v Kostarike vrátil domov do kanadského Montrealu. Dostal list z ministerstva spravodlivosti, v ktorom sa písalo, že podľa všetkého je mŕtvy. 14-stranový dokument bol výsledkom nezaplatenej pokuty za prekročenie rýchlosti z roku 2022, pričom vláda požiadala o vyplatenie pokuty z Nickovho majetku. V tom čase sa Nick proti pokute odvolal a vybral sa na dovolenku.

Pre CTV News uviedol, že ho incident zaskočil. „Smial som sa. Povedal som: ‚Wow, to sú mi ale novinky‘,“ zažartoval Nick a dodal, že medzičasom na pokutu úplne zabudol. Ďalej povedal, že sa mu uľavilo, že list nenašla jeho matka, ktorá by sa o syna pochopiteľne bála. Od minulého víkendu sa Nick snažil kontaktovať vládnych úradníkov, aby ich informoval, že v skutočnosti nie je mŕtvy. Právnik William Korbatly vysvetlil, že takéto prípady sú skutočne zriedkavé. „Niekedy sa stane, že dôjde k takýmto chybám, ale je to naozaj, naozaj zriedkavé,“ uviedol.

Ďalej upozornil, aké dôležité je, aby ministerstvo vyhlásila Nicka za živého. „Neovplyvní to len túto dopravnú pokutu, ovplyvní to celý jeho život,“ dodal. Hovorca ministerstva vysvetlil, že zámena bola prípadom ľudského omylu. „Zberateľ pokút omylom použil šablónu listu používanú na korešpondenciu s pozostalými, a nie tú, ktorá sa bežne používa na komunikáciu s obžalovanými. Za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme,“ uviedol a dodal, že aktuálne pracujú na náprave.

Viac o téme: DovolenkaSmrťListMinisterstvoOmyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu