Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turisti ignorovali značku: TOTO robili na útese pár hodín po tom, čo sa prepadol! Šialená FOTO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DORSET – Šokujúce fotografie zachytávajú skupinu turistov stojacu len pár metrov od okraja skalnatého útesu. Začiatkom tohto mesiaca ich tam spozorovala jedna z miestnych obyvateliek. Čo je na celej situácii najšokujúcejšie, je to, že len pár hodín predtým z útesu padali obrovské skaly.

Trojnásobná mamička Bev Trenwithová spozorovala skupinu turistov na skalnatom útese medzi Lulworth a Weymouth v anglickom Dorsete. Podľa jej slov to bolo mimoriadne nebezpečné, pretože len pár hodín predtým, ako miesto navštívila nezodpovedná skupinka, sa z útesu rútili obrovské skaly. Na záberoch možno vidieť najmú jedného z turistov, ktorí stojí blízko pri okraji útesu a pozerá sa na pobrežie. Trenwithová vysvetlila, že turista ignoroval značku, ktorá informovala o nebezpečenstve približovania sa k okraju, informuje britský denník Daily Mail.

„Bývam v tejto oblasti a dosť často behávam po juhozápadnom pobreží a už dlho sme si všímali eróziu, ale ten deň bola obzvlášť zlá. Vždy, keď je zlé počasie a zem vyschne alebo zamrzne, spadne veľa kameňov,“ uviedla v príspevku, ktorý spolu s fotografiami publikovala na Facebooku. Dodala, že domáci pravidelne varujú turistov pred existujúcim rizikom, no obvykle ich nepočúvajú. „V tento deň jeden chlap dokonca stál na okraji a povedala som mu, aby sa vrátil, a on povedal, že je v poriadku,“ uviedla ďalej. „Všade sú nápisy, ale zdá sa, že nerozumejú rizikám a zvyčajne sú to turisti, ktorí nie sú z tejto oblasti,“ dodala v príspevku.

Zároveň sa obáva, že ak turisti nebudú rešpektovať znaky a budú sa približovať k okrajom útesu, kompetentní úradníci napokon trasu úplne zavrú. „Kvôli daždivému počasiu je to teraz o niečo nebezpečnejšie. Obávam sa, že v budúcnosti môžu uzavrieť cesty, ak ľudia nebudú rešpektovať značky. Nechcem, aby cestu uzavreli,“ dodala. Viacero používateľov sociálnej siete sa priklonilo na stranu Trenwithovej. „Idioti sú všade,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Pamätám si, ako som sa pred pár rokmi pokúšal dať páru, ktorý sedel presne na tomto mieste a visiac nohami cez okraj, základnú lekciu geológie. Nepočúvali. Držte sa ďalej od okraja, ľudia,“ dodal ďalší.

Viac o téme: TuristiNebezpečenstvoútesErózia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu