Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cecilia (24) podstúpila transplantáciu srdca od muža v strednom veku: TRI bizarné vedľajšie účinky!

(Zdroj: TikTok/scars.and.stuff)

SURREY - Dvadsaťštyriročná Cecilia-Joy Adamouová sa v príspevkoch na TikToku venuje detailnému opisu svojho zdravotného stavu. Obzvlášť ju vraj prekvapilo niečo, čo na sebe začala pozorovať po tom, ako jej transplantovali srdce muža v strednom veku.

Tiktokerka Cecilia-Joy Adamouová sa narodila s defektom komorového septa a izomériou ľavej predsiene. Mladá žena nemá problém hovoriť o svojich zdravotných komplikáciách, ako aj o vedľajších účinkoch, ktoré na sebe pozoruje po operačných zákrokoch. Na svoj vek toho prežila naozaj veľa, od diagnózy rakoviny mozgu až po transplantáciu srdca a obličky. Pozornosť divákov upútal najmä príspevok, v ktorom sa zmieňuje o troch čudných následkoch komplikovanej operácie.

Video začína vyhlásením, že cez jej hrudník vidieť, ako jej bije srdce. Potom prešla k plešine, ktorá jej zostala po operácii mozgu a nikdy jej na nej nenarástli vlasy. Na záver videa vysvetlila, že kvôli poškodeniu nervov nedokázala hýbať nohami. Cecilia mala diery na oboch stranách srdcovej komory. Po život zachraňujúcej operácii, ktorú podstúpila, keď mala šesť mesiacov a dva roky, žila ďalších šesť rokov relatívne normálne detstvo.

V apríli 2010 však musela podstúpiť ďalšiu operáciu po tom, ako sa jej stav srdca zhoršil a skončilo to  jeho zastavením. Lekárom sa našťastie podarilo udržať ju pri živote. „Moji rodičia prichádzali domov každý večer a nevedeli, či budem na druhý deň ráno nažive. Niekoľkokrát im zavolali, že musia prísť, že sa blíži koniec," povedala Cecilia. V septembri 2010 podstúpila 12-hodinovú operáciu. Počas troch mesiacov, keď bola napojená na prístroje, jej zlyhali obličky. Jednu z nich jej darovala mama. 

V roku 2014 jej diagnostikovali dva mozgové nádory a neskôr jej našli ďalšie dva v chrbtici. Lekári zistili, že súvisia s jej liekmi na imunitu po transplantácii. Mnohí diváci oceňujú Ceciliu za jej odvahu. Jeden z komentujúcich napísal: „Si neuveriteľná! Úprimne, si inšpiráciou pre všetkých.“ Ďalší dodal: „Bože môj, aká si odvážna bojovníčka. Modlím sa, aby si žila dlhý šťastný život a zabávala svoje vnúčatá týmito trikmi.“

Viac o téme: SrdceRakovinaOperáciaTransplantácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu