Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bizarný incident v zoo: Žena chcela zachrániť mačky z výbehu, TOTO im vraj robili opice!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KUNMING - Návštevníci zoologickej záhrady v Číne boli svedkami bizarného incidentu. Neveriacky sledovali, ako sa žena pokúsila skočiť do výbehu pre zvieratá. Chcel tak zachrániť mačky, ktoré údajne obťažovali opice. Zábery z jej šokujúcej akcie sa objavili aj na sociálnych sieťach.

Na záberoch je vidieť ženu, ktorá sa v sobotu 27. januára pokúšala vliezť do výbehu opíc v čínskej zoo v Kunmingu, informuje britský denník Daily Star. Zatiaľ čo sa ju niektorí snažili odtiahnuť, iní neveriacky sledovali jej bizarný počin. Kunmingska zoologická záhrada, ktorá sa nachádza v čínskej provincii Yunnan, vydala po incidente vyhlásenie, v ktorom potvrdila, že mačky odstránili z opičieho výbehu. Mačky tiež podrobili kompletnému lekárskemu vyšetreniu, ktoré ukázalo, že sú v dobrom fyzickom stave a neutrpeli žiadne zranenia.

Nemenovaná žena zobrala veci do vlastných rúk po tom, čo sa minulý mesiac objavili na internete videá, na ktorých opice zrejme mučili mačky. Na záberoch bolo jasne vidieť, ako mačky ťahajú za vlasy, trhajú im fúzy a sadajú si na ne. Niektorí na sociálnych sieťach tvrdia, že opice dokonca znásilňujú mačky.

Predstavitelia zoologickej záhrady vysvetlili, že mačky umiestnili do opičieho výbehu v roku 2013 po tom, čo sa do výbehu opíc dostali stovky potkanov v dôsledku problému so skladovaním potravy. Osem mačiek a neskôr ich štyria potomkovia mali za úlohu dostať zamorenie potkanmi pod kontrolu. Predstavitelia zoologickej záhrady na záver dodali, že medzi mačkami a opicami sa doposiaľ nevyskytli žiadne problémy. 

Viac o téme: MačkaZoologická záhradaOpiceŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu