Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tornádo odfúklo bábätko spiace v kočíku z domu: Neuveríte, kde ho rodičia neskôr našli

(Zdroj: Youtube/NBC News)

CLARKSVILLE - Rodina z amerického štátu Tennessee si hľadá nový domov po tom, ako tornádo úplne zničilo mestečko, v ktorom žili. Navyše odfúklo preč ich štvormesačného syna, ktorý bol neskôr akoby zázrakom nájdený živý na strome.

Sydney Mooreová (22), jej priateľ Aramis Youngblood (39) a ich dve deti boli minulú sobotu vo svojom dome v meste Clarksville, keď na okres Montgmery County udrelo tornádo o sile EF3 na Fujitovej stupnici. Šesť ľudí zahynulo a takmer tridsať utrpelo zranenia. 

Tornádo zničilo Moorovej mobilný dom. Ako prvé sa snažila zachrániť svojich synov, ktorí v tom čase spali. Inštinktívne sa vrhla na toho staršieho, ktorý ležal v postieľke, aby ho ochránila pred skazou. A práve v tom momente vietor sfúkol steny domu, akokeby to boli hracie karty. Mladšieho syna však už zachytiť nestihla. "Odtrhlo strechu, špička tornáda dosiahla zem a zodvihla kočík, v ktorom spal náš štvormesačný Lord," opísala Sydney dramatickú situáciu. Jej priateľ utekal za bábätkom, no tornádo mu nedovolilo ho dostihnúť. 

Keď vietor ustal, dvojica sa vydala chlapčeka hľadať, pričom sa bála toho najhoršieho. Po chvíli sa im ho podarilo nájsť na strome, ktorý tornádo vyvrátilo zo zeme. "Myslela som si, že je mŕtvy. Bola som si istá tým, že už nežije a že ho nenájdeme. Ale prežil, je to Božia milosť," uviedla šťastná Mooreová. Tornádo ich pripravilo úplne o všetko, no najdôležitejšie je, že im sa nič nestalo. Utrpeli len menšie zranenia v podobe modrín a škrabancov a Aramis aj zlomeninu ramena. 

Miestni obyvatelia im čoskoro darovali aspoň to najdôležitejšie, čiže plienky a iné detské potreby. Moorovej rodina zároveň pre nich založila finančnú zbierku na stránke GoFundMe, ktorá by im pomohla s vybudovaním nového domova. Do týchto chvíľ sa podarilo vyzbierať už neuveriteľných vyše 105 000 tisíc dolárov (96 000 eur). 

Viac o téme: TornádoZázrakTennessee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu