Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

USA zasiahli búrky a tornáda: Státisíce domácností sú bez elektriny

Škody spôsobené búrkou v okolí Panama City Beach na Floride
Škody spôsobené búrkou v okolí Panama City Beach na Floride (Zdroj: SITA/AP/Úrad šerifa okresu Bay)

WASHINGTON - Spojené štáty zasiahol silný búrkový systém, ktorý v niekoľkých štátoch na severovýchode spôsobil ničivý vietor a silný dážď. V iných oblastiach vyčíňali tornáda a fujavice. O život prišli najmenej traja ľudia. Informuje agentúra AP a AFP.

Silný dážď na východnom pobreží USA spôsobil prívalové záplavy, pričom v oblasti zaznamenali nárazy vetra s rýchlosťou až 80 kilometrov za hodinu, uviedla americká Národná meteorologická služba (NWS).

archívne video

Nočná búrka nad Bratislavou (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Viac ako 890.000 odberateľov najmä na východe zostalo v dôsledku počasia bez elektrickej energie, uvádza webový portál poweroutage.us. V dôsledku nepriaznivého počasia odklonili na Dullesovo medzinárodné letisko v štáte Virgínia aj lietadlo americkej viceprezidentky Kamaly Harrisovej. Pôvodne malo pristáť na Andrewsovej základni amerických vzdušných síl.

Juhovýchodom krajiny sa podľa médií prehnali viaceré tornáda

Na záberoch z postihnutých oblastí na Floride vidieť popadané stromy a poškodené budovy s odtrhnutými strechami. Podľa miestnych úradov si nepriaznivé počasie vyžiadalo najmenej tri obete na životoch. V Alabame podľa polície zomrela 81-ročná žena, keď jej dom zasiahlo tornádo. Ďalšia osoba prišla o život v Georgii južne od mesta Atlanta, keď na jej auto spadol strom. V Severnej Karolíne prišla o život jedna osoba a ďalší dvaja ľudia sú v kritickom stave. 

Viac o téme: ElektrinaTornádoVietorBúrkyUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu