Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veriaci ostali v nemom úžase: Pozrite, čo robí socha Panny Márie v kostole! Hovoria o zázraku

(Zdroj: Youtube/New York Post)

EL CANAL - Veriaci v komunite v El Canal v mexickom štáte Colima zostali v úžase a nepochybujú o tom, že sa stali svedkami skutočného zázraku. Sú totiž presvedčení o tom, že socha Panny Márie v ich kostole plakala. Výnimočný úkaz sa im dokonca podarilo nakrútiť na video.

K soche Panny Márie v komunite v El Canal sa nahrnuli stovky veriacich v nádeji, že budú vidieť, ako plače. Na sociálnych sieťach sa dokonca objavilo video zachytávajúce okamih, keď z jej očí vytekajú kvapky a stekajú jej po tvári. Vraj pri tom soche aj sčervenali oči. "Podobne, ako keď plačeme my a naše oči sú červené, to isté sa deje aj s podobizňou," povedal miestny obyvateľ Victor Ramos. 

Iní si Máriine slzy spájajú s pretrvávajúcim násilím v Colime. Od októbra bolo v tomto štáte zaznamenaných 702 vrážd. Slzy sochy vyvolali presvedčenie, že sa snaží o pokoj v komunite plnej násilia. Hoci takzvaný zázrak mnohých ohromil, nezapôsobil na profesora Luigiho Garlaschelliho, ktorý má na všetko vedecké vysvetlenie. Poznamenal, že niektoré sochy majú schopnosť absorbovať vodu na základe materiálov, z ktorých sú vyrobené, napríklad sadry alebo keramiky. Vonkajšia strana je zvyčajne doplnená vodotesnou vrstvou. Keď sa otvor v hornej časti naplní vodou, potom ju porézny materiál absorbuje, ale ak je v štruktúre čo i len malá trhlina, môže to spôsobiť jej vytekanie. 

 

Was this a true miracle — or just a religious sob story? Church-goers in Mexico claimed to have witnessed a miracle...

Posted by 1FAKT.com on Wednesday, November 15, 2023

V apríli sa Vatikán rozhodol preskúmať mystické javy plačúcich sôch po celom svete vrátane stigiem a pozorovaní duchov. Pápežská mariánska medzinárodná akadémia, ktorá sa označila za vedeckú inštitúciu Svätej stolice, dúfa, že len v Taliansku odhalí približne sto prebiehajúcich javov. Okrem skúmania záhadného plaču Panny Márie po celom svete sa jej členovia venujú skúmaniu duchov, vnútorných lokácií a stigiem, ktoré veriaci považujú za telesné znaky, jazvy alebo bolesti zodpovedajúce ranám po ukrižovaní Ježiša Krista. 

V septembri 2019 veriaci v Chicagu uviedli, že videli slzy stekajúce po tvári obrazu Panny Márie, ktoré považovali za Božie znamenie v kostole, kde hrozil bankrot. Správkyňa si to prvýkrát všimla, keď sa pripravovala na jednu z posledných bohoslužieb v gréckom pravoslávnom kostole Svätej Trojice v Chicagu. Reverend Nicholas Jonas sa nechal počuť, že bol svedkom toho, ako z očí Panny Márie vytryskli slzy, ktoré zanechali na obraze dlhý pruh. 

Viac o téme: KostolPlačZázrakPanna MáriaSochaMexicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu