Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bombastické odhalenie o záhadných múmiách z Mexika: Pozrite, na čo prišli vedci pri ich skúmaní

(Zdroj: Profimedia)

MEXICO CITY - Mexický kongres si v utorok 7. novembra vypočul výskumníkov, ktorí vyhlásili, že trojprsté peruánske múmie sú pravé. Pozostatky boli nedávno prezentované ako potenciálny dôkaz neľudských foriem života. Experti ale odmietli potvrdiť, či sú pozostatky naozaj mimozemské.

Mexický novinár a nadšenec UFO Jaime Maussan na svojom prvom kongresovom podujatí 13. septembra predstavil dva exempláre, ktoré mali potvrdiť existenciu mimozemšťanov. Múmie údajne našli v blízkosti starovekých peruánskych línií Nazca a nesúvisia so žiadnym životom na Zemi, informovala agentúra Reuters

 

Researchers declared to Mexico's Congress that the mummies were authentic, while declining to certify that the remains were extraterrestrial.

Posted by The Straits Times on Tuesday, November 7, 2023

Na utorňajšom zasadnutí sa Maussan viac sústredil na to, aby dokázal, že telá, ktoré tentoraz neboli vystavené, nie sú falošné. Zaskočil tak lekárov, ktorí tvrdili, že telá sú skutočné, kedysi živé organizmy. Napriek tomu nechal priestor na otázky o ich pôvode. "Žiaden z vedcov netvrdí, že výsledky štúdie dokazujú, že sú mimozemšťania, ale idem ďalej," povedal a naznačil, že by mohli byť dôkazom nepozemských foriem života.

Antropológ Roger Zuniga z Národnej univerzity San Luis Gonzaga v Ica Peru uviedol, že vedci študovali päť podobných exemplárov počas štyroch rokov. "Sú skutočné. Neexistoval absolútne žiadny ľudský zásah do fyzického a biologického formovania týchto bytostí," vyjadril sa. 

Prvú Maussanovu prezentáciu skritizovalo mnoho odborníkov, ktorí poukázali na štúdie o podobných pozostatkoch. Tie dospeli k záveru, že exempláre boli upravené pomocou zvieracích a ľudských kostí. Na otázku o týchto štúdiách Zuniga povedal, že vzorky boli pravdepodobne falošné. Telá, na ktoré sa on a ďalší univerzitní výskumníci sústredili, však podľa jeho slov boli skutočné. Argentínsky chirurg Celestino Adolfo Piotto po preskúmaní výsledkov testov a obrázkov tiel verí, že ide o vyvinutú verziu dnešných ľudských bytostí a nazval ich "našimi potomkami". 

Viac o téme: MúmiaMimozemšťaniaMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu