Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Desivá SPOVEĎ policajta, ktorý zatkol Vrahov z močiarov: To, čo počul na usvedčujúcich páskach, ho mátalo 40 rokov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Ian Brady a Myra Hindleyová sú známi ako Vrahovia z močiarov, ktorí zavraždili minimálne päť detí. Policajt, ktorý ich zatkol, prezradil, že aj po rokoch ho prenasledovali zábery z pásky zachytávajúcej týranie. Z hrôzostrašných detailov vám nabehne husia koža.

Policajt, ktorý zatkol notoricky známych Vrahov z močiarov, povedal, že fotografie a zvukové nahrávky, ktoré dvojica vytvorila, ho prenasledovala ešte o štyridsať rokov neskôr, informuje Daily Star. Vďaka nim ich súd odsúdil za päť odporných vrážd. Niektoré z najpresvedčivejších dôkazov boli ukryté v kufri, ktorý mal Brady uložený na hlavnej stanici v Manchestri.

 

Detective Ian Fairley played a key role in bringing the Moors murderers to justice

Posted by Daily Record on Tuesday, May 16, 2017

Jedna páska dokumentovala mučenie desaťročnej Lesley Ann Downeyovej. Bývalý hlavný detektív Ian Fairley povedal, že nikdy nezabudne na to, čo počul na tej páske. Bolo na nej počuť hlasy vrahov, čo spochybňuje Hindleyovej tvrdenia o tom, že len stála na stráži, kým jej spoločník zabil deti. Obaja mučili a sexuálne zneužívali Lesley, zatiaľ čo Hindleyová opakovane kričala na vzlykajúce dievča a hovorila mu, aby mlčala.

Desivá SPOVEĎ policajta, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

"Teraz mám 70 rokov, už je to 40 rokov a stále mi vstávajú chlpy na krku, keď si pomyslím, čo je vlastne na tej páske. Mučia malé dievča a zároveň púšťajú hudbu v pozadí a Myra Hindleyová jej hovorí, aby stíchla a očividne ju fotografujú," povedal Fairley v minulosti. 

Podcast Absolute Crime informuje, že keď polícia konfrontovala Huntleyovú s nahrávkou, plakala. Vedela, že ju to postavilo do centra chorých zločinov a žiadna porota by neuverila slovám o jej nevine. Fairley, ktorý už nie je nažive, hovoril o niektorých ďalších znepokojujúcich dôkazoch, ktoré musel prezrieť. "Našiel som fotografiu malého dievčatka, ktoré malo okolo úst uviazanú šatku a bolo nahé." 

Vrahovia Lesley uniesli z manchesterského lunaparku v decembri 1964. Dokonca aj po odsúdení vrahov Fairley naďalej podporoval rodiny obetí a neúnavne pracoval pri hľadaní tela dvanásťročného Keitha Bennetta. Ten sa stratil na ceste za starou mamou 16. júna 1964. Brady a Hindleyová priznali iba vraždu Keitha a šestnásťročnej Pauline Readeovej v roku 1987. 

Viac o téme: VrahVraždaIan BradyMyra Hindley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu