Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Autentické VIDEO kamarátov, ktorí sa dozvedeli, že práve zomrela princezná Diana: Hrali karty, potom to prišlo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Alan Light)

IOWA - Ubehlo už 26 rokov odvtedy, čo pri dopravnej nehode v Paríži tragicky zahynula princezná Diana. V tejto súvislosti opäť začalo na sociálnych sieťach kolovať video zachytávace partiu kamarátov, ktorí hrajú karty. Zároveň mali pustený televízor, a tak sa dozvedeli o tejto strašnej udalosti. Ich reakcie hovoria za všetko.

O Diane sa počas jej života hovorilo, že je najslávnejšou ženou na svete a najobľúbenejšou členkou kráľovskej rodiny. Veľkú Britániu po jej smrti zaplavilo nevídané množstvo prejavov smútku a podobne to bolo aj v iných kútoch sveta, kde má Spojené kráľovstvo svoje veľvyslanectvá. 

Autentické VIDEO kamarátov, ktorí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Na internete sa objavilo video, ktoré dokumentuje, ako na správu o princezninej smrti zareagovala partia kamarátov z Iowa City v USA. Jeho autorom je Alan Light, ktorý v osudný deň testoval svoju novú kameru, keď nakrúcal svojich priateľov pri kartovej hre. Zo začiatku sa všetci dobre zabávajú, keď jeden z nich zrazu povie, ze Diana mala autonehodu, pri ktorej sa zranila. Príliš to nimi ale neotriaslo a pokračovali v hre, pričom v pozadí bol stále zapnutý televízor, kde na stanici CNN vysielali správy. 

O chvíľu neskôr však televízia informovala o tom, že princezná utrpela vážne zranenia. To už chlapi spozorneli, no i tak sa naďalej venovali kartám. Potom ale prišiel najväčší šok, keď bola odvysielaná správa o tom, že Diana o štvrtej ráno miestneho času zomrela. Atmosféra sa okamžite zmenila na pochmúrnu. Partia sa presunula k televízoru, kde sledovala ďalšie reportáže o smutnej udalosti a nezmohla sa ani na slovo. 

Light prvýkrát zverejnil video v roku 2021. Mnoho ľudí sa ho vtedy pýtalo, prečo nakrúcal práve v ten daný moment. "Chcel som len vyskúšať moju novú kameru, tak som nahrával kamošov, ako hrajú karty. Keď mi zavolala mama s tým, že Diana mala nehodu, zapol som televízor, ale vypli sme zvuk a kamaráti pokračovali v hre. Potom sa ale popisok dolu na obrazovke zmenil na 'Diana je mŕtva' a my sme zostali ako obarení," priblížil. Kameru v tom momente nenatočil smerom k televízoru, ale stále nakrúcal priateľov, pretože zhodnotil, že zachytenie ich reakcií bude zaujímavejšie. Alan dodal, že všetci kamaráti, ktorí sa objavili vo videu, stále žijú, väčšina v blízkom okolí. 

Viac o téme: Tragická nehodaPrincezná Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu