Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Smrť "SVOKRA" Lady Diany: Mrazivý DETAIL... Svojho syna prežil o 26 rokov!

Mohamed Al-Fayed zomrel vo veku 94 rokov. Zobraziť galériu (2)
Mohamed Al-Fayed zomrel vo veku 94 rokov. (Zdroj: TASR/AP Photo/Simon Dawson)

PARÍŽ - Vo štvrtok 31. augusta si svet pripomenul tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej zomrela princezná Diana (†36) a jej priateľ Dodi Al Fayed (†42). Najbližší zosnulého egyptského producenta však po 26 rokoch prežívali obrovský smútok opäť. Zomrel totiž jeho otec Mohamed Al Fayed (†94). Mrazivý detail!

Bývalý majiteľ kedysi najväčšieho londýnskeho obchodného domu Harrods zomrel po dlhej chorobe v stredu 30. augusta. Teda len deň pred výročím tragickej smrti jeho syna Dodiho. Ten zomrel 31. augusta 1997 spolu s princeznou Dianou pri dopravnej nehode.

„Pani Al Fayed, jej deti a vnúčatá by chceli potvrdiť, že jej milovaný manžel, ich otec a starý otec Mohamed zomrel pokojnou smrťou vo vysokom veku v stredu 30. augusta 2023,“ uviedla rodina vo vyhlásení, ktoré zverejnil futbalový klub FC Fulham. Al Fayed tento klub v minulosti vlastnil. 

„Moslimský pohreb sa konal v Centrálnej londýnskej mešite v Regentovom parku,“ prezradil magnátov zať na sociálnej sieti. „Náš pán, zmiluj sa nad ním a odpusti mu a otvor mu dokorán brány raja,“ dodal. Ako informuje The Sun, obchodníkovu rakvu uložili do spoločného hrobu k synovi.

Princezná Diana a Dodi Al Fayed
Zobraziť galériu (2)
Princezná Diana a Dodi Al Fayed  (Zdroj: SITA/AP/Patrick Bar-Nice Matin)

Miliardár sa nikdy nezbavil pocitu, že Dodi a princezná Diana boli zavraždení na objednávku britskej kráľovskej rodiny a celý život hľadal rôzne konšpiračné teórie. Dokonca aj pri vyšetrovaní Dianinej smrti v Londýne Mohamed priamo obvinil britských monarchov. Zahlásil, že kráľovská rodina "vyčistila paluby, skončili to s ňou a zavraždili ju".

Mohamed Al-Fayed sa narodil v roku 1929 v Egypte a na Blízkom Východe vybudoval obchodné impérium predtým, než sa 70. rokoch minulého storočia presťahoval do Spojeného kráľovstva, píše BBC. Harrods prevzal v roku 1985 a v roku 2010 ho predal. Vlastnil aj hotel Ritz v Paríži.

Viac o téme: Princezná DianaDodi Al FayedMohamed Al Fayed
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu