Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Takúto žirafu ste ešte nevideli, je pravdepodobne jediná na svete: Môžete jej dokonca vybrať meno!

(Zdroj: Facebook/Brights Zoo)

TENNESSEE – Mnohé živočíchy sú charakteristické pre svoje farebné vzory, ktoré im pomáhajú schovať sa pred predátormi alebo ich odrádzať. Niekedy však môžu genetické mutácie vytvoriť nezvyčajné variácie typických farieb. Najnovším príkladom je žirafie mláďa, ktoré sa narodila bez škvŕn na srsti.

V Brights Zoo v Limestone, Tennessee, sa 31. júla narodilo žirafie mláďa, ktoré bolo na prekvapenie personálu úplne jednofarebné. Odborníci zo zoologickej záhrady sa domnievajú, že je v súčasnosti jedinou jednofarebnou žirafou sieťovanou na svete. Posledná nepoškvrnená žirafa sa údajne narodila v roku 1972 v Tokiu a dostala meno Toshiko, informuje CBS News. Zamestnanci hlásia, že sa jej pod dohľadom matky darí dobre a už meria 1,82 metra.

Vo voľnej prírode žijú žirafy sieťované v malých populáciách v Keni a v obmedzenom počte v Somálsku a južnej Etiópii. Kvôli ich fragmentovanej distribúcii sú podľa IUCN označené ako ohrozené. Ich škvrnitá srsť pomáha maskovať ich telá pred vegetáciou savany a tiež slúžia na reguláciu telesnej teploty, uvádza nadácia Giraffe Conservation Foundation

Predpokladá sa, že tmavé škvrny pomáhajú regulovať teplo, pretože pod nimi sa nachádzajú veľké potné žľazy a krvné cievy, ktoré sú okolo nich usporiadane jedinečným spôsobom. Každý vzor je jedinečný a mláďatá ho pravdepodobne dedia od matiek.

 

Name the baby giraffe: We have 4 names to choose from, The names and their meanings are below: 1. Kipekee - Unique 2. ...

Posted by Brights Zoo on Tuesday, August 22, 2023

Predstavitelia zoologickej záhrady na Facebooku vyzvali ľudí, aby vybrali tomuto nezvyčajnému mláďaťu meno. Výber zúžili na štyri mená: Kipekee, čo znamená „jedinečná“, Firyali, teda „nezvyčajná“ alebo „výnimočná“, Shakiri znamená „je najkrajšia“ a Jamella znamená „veľmi krásna“. Hlasovanie je otvorené do 4. septembra.

Viac o téme: ZvieraŽirafaZoologická záhrada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu