Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šokujúce VIDEO ženy, ktorá 40 rokov pracovala vonku: Pozrite, čo slnko urobilo s jej kožou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TikTok/draleksandrabrown)

VIRGÍNIA - Žena, ktorá štyridsať rokov pracovala vonku, zistila, že priame vystavovanie sa slnku zanechalo na jej pleti brutálne následky. Bez opaľovacieho krému sa jej pokožka zvraštila a vyzerá veľmi zle. O jej prípade na TikToku informovala dermatologička, ktorá apeluje na dôležitosť používania opaľovacieho krému.

Doktorka Aleksandra Brownová zdieľala video nemenovanej ženy v nemocničnom plášti. Jej ruky mali po rokoch vystavenia slnku tmavú farbu a hnedé škvrny, čo je v ostrom kontraste s jej bledými nohami, ktoré slnko nikdy nevideli. "Desiatky rokov pracovala vonku, no vždy nosila dlhé nohavice. Keď nabudúce uvidíte dermatológa pokrytého opaľovacím krémom a ochranným faktorom, je to preto, že to vidíme každý deň," uviedla Brownová. 

@draleksandrabrown Next time you see a dermatologist covered in sunscreen and SPF clothing, it’s because we see this every day. #sundamage #dermatologist #tan #farming #cemeteryworker #gardening #tanarms #ruralmedicine #sunscreenviral #fy ♬ #WIPEITDOWN - BMW KENNY

Jej video o účinkoch slnečného žiarenia zaznamenalo už zhruba šesť miliónov zhliadnutí. "Toto je skvelé porovnávacie video, ktoré ľuďom ukazuje, ako môže nakoniec vyzerať poškodenie slnkom," poznamenal jeden z užívateľov. 

"Môj otec je farmár, takže je vonku každý deň. Jeho ruky sú super opálené, ale keď si dá šortky, rozdiel medzi pokožkou na nohách a rukách je obrovský," podotkol ďalší. "Pracujem v nemocnici so staršími ľuďmi. A toto vidím stále. Ruky majú spálené, ale nohy nie. Noste SPF (ochranný faktor, pozn. red.) každý deň," odkázala ďalšia odborníčka v komentári.

Viac o téme: OpaľovanieSlnkoDermatologičkaSpálená pokožka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu