Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Toto kráľ Karol III. nečakal: Mladík z Nemecka mu chcel podarovať... veď to je z Burger Kingu!

Kráľ Karol III. počas návštevy Nemecka
Kráľ Karol III. počas návštevy Nemecka (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, pool))

BERLÍN - Britský kráľ Karol III. počas svojej návštevy Nemecka čelil nečakanej situácii, keď mu jeden z návštevníkov chcel dať papierovú korunu z Burger King. Panovník ale "klenot" zo známeho reťazca s rýchlym občerstvením pohotovo odmietol. Svoju korunováciu očividne aj naďalej plánuje absolvovať vo Westminsterskom opátstve.

Karol III. a jeho manželka Camilla pricestovali minulú stredu do Nemecka na prvú zahraničnú návštevu už ako kráľovský pár. Po slávnostnom privítaní prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom pri Brandenburskej bráne v Berlíne pozdravili svojich priaznivcov, a práve tam na panovníka čakalo prekvapenie. Ako je vidno na videu, Karol si podával ruky s fanúšikmi, keď sa mu zrazu jeden z prítomných pokúsil darovať papierovú korunu z reťazca Burger King. "Toto je pre teba, ak chceš," povedal mladík s úsmevom. "Nie, som v poriadku," odpovedal vzápätí kráľ. 

Nebola to jediná koruna v dave, na hlave ju malo viacero ľudí. Hoci kráľ Karol III. okamžite nahradil svoju zosnulú matku, kráľovnú Alžbetu II., ako panovníka Spojeného kráľovstva a štrnástich krajín Commonwealthu, korunovácia ho ešte len čaká. Má sa uskutočniť už o niekoľko týždňov 6. mája vo Westminsterskom opátstve. Možno mu to jeho nemeckí priaznivci chceli týmto spôsobom pomôcť urýchliť.

Viac o téme: KorunováciaBurger KingKráľ Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu