Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského by sa mal začať 30. mája

Vladimír Pčolinský Zobraziť galériu (2)
Vladimír Pčolinský (Zdroj: Reprofoto - TV Markíza )

BRATISLAVA - Súdny proces v korupčnej kauze, kde čelí obžalobe exriaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský, by sa mal na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) začať 30. mája. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

archívne video

Advokát Pčolinských mal zobrať úplatok, NAKA mu prehľadáva kanceláriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nariadených je aj ďalších deväť termínov hlavného pojednávania, zatiaľ posledný na 13. septembra 2024. Zákonným sudcom prípadu je Rastislav Stieranka.Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 27. októbra 2023 obžalobu na Vladimíra Pčolinského pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd
Zobraziť galériu (2)
Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Pôvodné obvinenie Vladimíra Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorému súd schválil dohodu o vine a treste.

Viac o téme: Súdny procesSISVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu