Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Domáca úloha školáčky (8) z matematiky totálne zmiatla ľudí: Dokážete ju vyriešiť?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Matematika nie je silnou stránkou každého, ale odpovedať na príklad osemročného dieťaťa by mali vedieť všetci. Tak to ale nebolo v prípade tejto úlohy, s ktorou sa istá mamička podelila na Reddite. Niektorí sa pokúšali prísť na správnu odpoveď, no bezúspešne.

Matematika vie mnohých potrápiť. Obvykle ale možno predpokladať, že úlohy pre osemročné dieťa  by nemali robiť problém nikomu. O to väčšie prekvapenie zažila Dusty Sappingtonová, ktorá v príspevku na Reddite spomenula matematickú úlohu svojej dcéry Izzy. Znenie úlohy bolo: Janell mala pätnásť guľôčok. Niektoré z nich stratila. Koľko guľôčok má teraz?

Viacero užívateľov sa ju pokúsilo vyriešiť, no žiadny z nich nedokázal prísť s presvedčivou odpoveďou. "Nemyslím si, že je to správna otázka pre dieťa tretieho ročníka," napísal jeden z komentujúcich. Matka neskôr uviedla, aká mala byť správna odpoveď. "Žiaci vraj mali prísť so svojou vlastnou odpoveďou. Odpoveďou mojej dcéry bol otáznik a učiteľka ju uznala." 

 Sappingtonová si nebola istá, či sa úloha ocitla v učebnici omylom. "Aby som bola úprimná, nie som si istá, či to bolo vytlačené omylom alebo či to bola otázka na testovanie jej vedomostí, ktoré získala v minulosti," priblížila. Je matkou tretiačky a piataka, takže za tie roky už videla veľa domácich úloh. "Pri mnohých z nich sa naša rodina zasmiala na absurditách, poškrabala na hlave a príliš sa spoliehala na Google," dodala Dusty. 

Viac o téme: MatematikaŠkolákDomáca úloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu