Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dievčina prišla na dovolenke v Turecku do reštaurácie a ostala bezradná: Zachránil ju cestovateľský trik

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Poznáte ten pocit, keď ste na dovolenke pri mori, vstúpite do reštaurácie a zrazu ste sa akoby ocitli v úplne inom svete? Čašníkom nič nerozumiete a keď si vypýtate menu, nie je to o nič lepšie. Istá dovolenkárka s tým však vybabrala a prišla na jednoduchý trik, vďaka ktorému sa už v podobnej situácii nikdy neocitnete.

Britka menom Nguyen bola práve na dovolenke v Turecku a rozhodla sa ísť do jednej z miestnych reštaurácií. Nevedela však, čo si objednať, pretože celé menu bolo písané v turečtine. Napadlo jej preto využiť aplikáciu, o ktorej vedela, že prekladá slová do rôznych jazykov, informuje news.com.au. 

Google Translate ale neslúži len na to. Prekladanie je síce fajn, ale písať každé slovo osobitne zaberá veľmi veľa času. Táto aplikácia však v sebe ukrýva jeden trik. Keď dievčina odhalila, čo dokáže Google Translate na jej telefóne, ihneď o tom nakrútila video a zverejnila na TikToku. 

Nguyen bola doslova šokovaná, pretože na všetko stačilo len pár kliknutí. Aplikácia totiž obsahuje aj symbol s fotoaparátom. Keď ho stlačíte, všetky viditeľné slová na obrazovke sa preložia do požadovaného jazyka. Dovolenkárka nemohla uveriť tomu, čo vidí. Ono to naozaj fungovalo. 

S dlhým textom si neporadí

Angličanka sa Na TikToku spýtala svojich fanúšikov, či o tom triku vedeli. "Ľudia, musíte to vyskúšať, poďakujte mi neskôr," žartovala. "Neboj sa, nie si jediná, kto o tom nevedel, ďakujeme ti za toto video. Vôbec som netušila, že Google Translator poskytuje aj takúto funkciu," znel jeden z komentárov. Jeden študent zas napísal, že funkciu používa pri písaní domácich úloh z cudzieho jazyka, no vetu mu nepreloží vždy presne. Iní sa zas len zasmiali, pretože preklad cez fotoaparát používajú už roky. 
 

Viac o téme: MenuDovolenkaTureckoTipy a trikyGoogle translate
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu