Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Žena s priateľom sexovala v jeho aute, nakazil ju pohlavnou chorobou: Astronomické odškodné!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ST. LOUIS - Žena získala od poisťovne milióny eur po tom, čo sa od bývalého priateľa nakazila pohlavnou chorobou. Tvrdila, že sa tak stalo počas sexu v mužovom aute. Poisťovňa preto musela žene vyplatiť mastné odškodné. Podľa právnika tento prípad pravdepodobne povedie k niekoľkým zmenám poistných zmlúv.

Žena z amerického štátu Missouri získala 5,2 milióna dolárov (4,8 miliónov eur) z poisťovne svojho bývalého priateľa po tom, čo tvrdila, že sa od neho nakazila pohlavnou chorobou. Malo sa tak stať po sexe v jeho aute značky Hyundai Genesis ešte v roku 2014. Tento týždeň, po piatich rokoch čakania, odvolací súd potvrdil, že všeobecná poisťovňa GEICO musí žene vyplatiť odškodné, píše denník The Washington Post

Trojčlenná porota zistila, že rozsudok vynesený proti poisťovaciemu gigantovi je platný. Súdne dokumenty odhaľujú, že žena vo februári 2021 oznámila poisťovni GEICO, že ona a poistenec sú od roku 2017 v romantickom vzťahu. Zároveň ozrejmila poisťovni svoj zámer požadovať peňažnú náhradu škody, pričom tvrdila, že sa nakazila HPV, ľudským papilomavírusom, od poistenca v jeho aute. 

Žena s priateľom sexovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa súdnych dokumentov poškodená v žalobe tvrdila, že jej bývalý priateľ vedel, že má rakovinu hrdla a HPV, no aj napriek tomu s ňou pokračoval v nechránenom pohlavnom styku. V máji 2021 arbiter zistil, že muž a žena sa milovali v jeho aute, čo "priamo spôsobilo alebo priamo prispelo k infekcii HPV". Bývalý priateľ bol uznaný za zodpovedného za to, že nepovedal svojej vtedajšej priateľke o infekcii.

Právnik v Los Angeles Miguel Custodio povedal, že vyrovnanie bolo rozumné. "Zranenia cestujúcich sú zvyčajne výsledkom kolízie alebo pribuchnutia prstov do dverí. Zatiaľ čo súdny spor týkajúci sa pohlavne prenosnej choroby od poisteného vodiča môže byť prvým svojho druhu, tento prípad ukazuje, že nie je ťažké podať žalobu za akékoľvek konanie, ku ktorému došlo v motorovom vozidle," uviedol Custodio. Tento prípad podľa neho rozširuje ponímanie zranenia. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock.com)

"Celý poisťovací priemysel sa určite bude zaoberať týmto prípadom, pretože môže mať dôsledky vo všetkých druhoch situácií. Napríklad, čo ak sa niekto nakazí HIV od svojho partnera v dome svojho partnera, pričom partner zamlčí svoj zdravotný problém. Môžete sa proti tomu poistiť? Predpokladám, že v blízkej budúcnosti zažijeme zmeny v našich poistných zmluvách," uzavrel Custodio.

Viac o téme: SexOdškodnéPohlavná choroba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu