Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úrady mali vyplatiť obrovskú čiastku rodinám postihnutých pandémiou: Dostal ich mladík, ale čo spravil s peniazmi!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABU - Úrady v juhojaponskom meste Abu omylom vyplatili mladému mužovi desiatky miliónov jenov z podpory určenej ľuďom zasiahnutým pandémiou koronavírusu. Ten ich mal následne všetky prehrať v online kasíne.

Dvadsaťštyriročný mladík dostal v rámci vládneho programu na podporu nízkopríjmovým domácnostiam zasiahnutých pandémiou v prepočte 344-tisíc eur. Pomoc bola určená 463 ľuďom, z ktorých mal každý obdržať v prepočte 740 eur, uvádza BBC.

Keď chyba vyšla najavo a úrady sa pokúsili príjemcu vysokej čiastky kontaktovať, ten uviedol, že už peniaze nemá. "Nejde to vrátiť späť. Nebudem utekať. Za svoj zločin zaplatím," vyjadril sa pre japonské médiá. Všetky financie podľa svojho právneho zástupcu prehral v online kasíne. "Momentálne tie peniaze nemám. Nemám nič, čo by malo nejakú hodnotu," citoval právny zástupca svojho klienta. Aj napriek opakovaným uisteniam o spolupráci sa úradom nedarí s mužom spojiť.

Úrady mali vyplatiť obrovskú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Správa mesta Abu, ležiacom v juhojaponskej prefektúre Jamaguči, podala na muža žalobu a požaduje od neho v prepočte 377-tisíc eur vrátane súdnych výdavkov. Starosta mesta Norihiko Hanada sa už obyvateľom za vzniknutú chybu ospravedlnil. Rodiny, ktorým bola pomoc adresovaná, už dostali sľúbené finančné čiastky v plnej výške. 

Viac o téme: KasínoJaponskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu