Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pandemická predpoveď Billa Gatesa na rok 2022: Tomuto má byť definitívny koniec!

Bill Gates Zobraziť galériu (2)
Bill Gates (Zdroj: TASR/AFP/Nicholas Kamm)

SEATTLE - Bill Gates v príspevku na svojom blogu odhalil optimistický pohľad na budúci rok. Podľa neho niet pochýb o tom, že nový variant omikron predstavuje obavu, no údajne sme lepšie pripravení čeliť novým, zlým variantom. Zároveň priznal, že podcenil, aké ťažké je ľudí presvedčiť dať sa zaočkovať.

Hrozivé slová Billa Gatesa: Svet varuje pred bioterorizmom, na toto sa máme pripraviť

S väčším počtom úmrtí na COVID-19 v tomto roku než v tom minulom, variantom delta a výzvami s očkovaním bol podľa miliardára Billa Gatesa tohtoročný pokrok ohromujúci. "Podcenil som, aké ťažké je presvedčiť ľudí, aby sa dali očkovať a naďalej používali rúška," uviedol vo svojom blogu. Napriek tomu má však optimistický pohľad na rok 2022.

"Myslím si, že akútna fáza pandémie sa skončí niekedy v roku 2022. Niet pochýb o tom, že variant omikron je obavou. Vieme však, že svet je lepšie pripravený čeliť potenciálne zlým variantom než v ktoromkoľvek inom bode doterajšej pandémie," doplnil. 

Pandemická predpoveď Billa Gatesa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Hendrik Schmidt/dpa via AP)

Zakladateľ Microsoftu odhadol, že hoci je COVID-19 v súčasnosti približne desaťkrát smrteľnejší ako chrípka, vakcíny a antivirotiká by to mohli znížiť o 50 percent. "Komunity budú stále zaznamenávať príležitostné ohniská, ale budú k dispozícii nové lieky, ktoré pomôžu pacientom a nemocnice budú schopné zvládnuť zvyšok." Gates upozornil aj na šírenie dezinformácií a úlohy, ktoré zohrávajú pri odrádzaní od vakcinácie. Vyzval na reguláciu toho, na čo sú sociálne médiá používané.

Viac o téme: Bill GatesKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu