Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zo škôl zmiznú ručičkové hodiny: Neuveríte, aký z nich majú študenti stres

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Tikanie hodinových ručičiek je podľa riaditeľov britských stredných škôl pre žiakov kontraproduktívne. Zhodli sa na tom, že analógové hodiny v triedach, kde žiaci vykonávajú ekvivalent našej maturity, vymenia za digitálne. Z tradičných hodín vraj niektorí stredoškoláci nevedia určiť čas, čo ich stresuje. Tikot hodín ich navyše vyrušuje a znižuje tak ich sústredenosť na test.

Malcolm Trobea, ktorý pôsobí ako zástupca generálneho tajomníka Združenia riaditeľov škôl a vysokých škôl povedal, že dnešné deti sú zvyknuté na moderné technológie a zavedenie digitálnych hodín vníma ako napredovanie s dobou.

„Súčasná generácia na rozdiel od tej staršej nie je tak dobrá v určovaní času podľa tradičných hodín. Čas v digitálnej forme vídajú aj na svojich mobilných telefónoch či počítačoch. Takmer všetko, čo majú, je digitálne,“ vysvetlil Trobea pre denník The Telegraph. Trobea v minulosti pôsobil ako riaditeľ jednej z britských stredných škôl.

Britskí riaditelia stredných škôl
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Dievčina nastúpila do Uberu a neverila vlastným očiam: Veľavravný odkaz vodiča na FOTO

Generálny tajomník ďalej avizoval, že zmenu vnímajú pozitívne aj učitelia, ktorí si myslia, že žiaci sa budú pri výkone testov viac koncentrovať a zredukuje sa tým aj ich stres.

„Nemôžeme od študentov chcieť, aby počas skúšok zdvíhali ruky a pýtali sa, koľko času im ešte ostáva. Zavedenie digitálnych hodín má navyše ďalšiu veľkú výhodu - je oveľa menšia pravdepodobnosť, že sa žiaci pri kontrole času pomýlia,“ dodal Trobea.

Viac o téme: Digitálne hodiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu