Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zrážka tajomnej planéty so Zemou: Zatmenie Slnka vraj predpovedá blízky koniec sveta

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Kresťanský numerológ David Meade opäť varoval pred možnosťou, že sa obrovská tajomná planéta Nibiru chystá zraziť so Zemou. Podľa jeho bizarnej teórie dnešné zatmenie Slnka signalizuje, že planéta, ktorú vedci nikdy nepozorovali, sa dostane do kolízie s tou našou. Meade na podporu svojej konšpirácie používa niekoľko pasáží z Biblie.

Astronóm všetkých šokoval: Je to žart? NASA klame, planéta Niburu a druhé Slnko existujú

Napriek nedostatku dôkazov o skrytej planéte, ktorú NASA označila za "internetový podvod", mnohí ľudia veria, že je skutočná. Nibiru, ktorá býva pomenovaná aj ako Planéta X, mala od roku 2003 podľa rôznych veštieb ukončiť náš život na Zemi už niekoľkokrát.

Najnovšie sa o rozruch postaral konšpiračný teoretik David Meade, ktorý tvrdí, že nadchádzajúce "Veľké americké zatmenie" Slnka signalizuje príchod planéty. Údajná apokalypsa sa má začať 21. augusta, pretože práve po spomínanom zatmení sa na obzore objaví Nibiru, ktorá potom narazí do Zeme a vyhladí ľudstvo.

"Veľké americké zatmenie 21. augusta 2017 je veľkou - obrovskou - predzvesťou," povedal Meade pre Daily Star. K samotnej zrážke má potom dôjsť 23. septembra.

Zrážka tajomnej planéty so
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Svoje neobvyklé tvrdenia podporil citovaním kapitoly 13 z Knihy proroka Izaiáša zo Starého zákona, v ktorej sa píše: " Hľa, ide deň Pána ukrutný, rozhnevaný a rozpálený, aby urobil zo zeme púšť a jej hriešnikov z nej vyhubil! Veď hviezdy nebies a ich súhvezdia nezaskvejú sa svojím leskom, slnko sa zatmie, len čo vyjde, a mesiac sa nerozžiari svetlom."

Meade vo svojej knihe "Planéta X - Príchod 2017" uvádza, že Nibiru skutočne existuje. Vedecká komunita s ním však nesúhlasí. "Nibiru a ďalšie príbehy o neexistujúcich planétach sú internetovým hoaxom," vysvetlila NASA.

Viac o téme: ZrážkaKonšpiráciaZemZatmenie SlnkoNibiru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu