Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hrozivé svedectvo tragédie v Alpách: FOTO ľudských pozostatkov

Ruka bola vďaka mrazu dobre zakonzervovaná
Ruka bola vďaka mrazu dobre zakonzervovaná (Zdroj: profimedia.sk)

MONT BLANC - Vo francúzskych Alpách na úpätí Mont Blancu sa našli zamrznuté pozostatky ľudského tela. Pravdepodobne pochádzajú z nejakého leteckého nešťastia, ktorých sa tu v tejto oblasti v rokoch 1950 - 1966 stalo niekoľko. Ruka, ktorá sa vďaka klimatickým podmienkam zachovala v dobrom stave, sa teraz stala predmetom skúmania odborníkov, ktorí sa snažia zistiť viac o jej pôvode.

Miestny obyvateľ Daniel Roche prečesáva okolie ľadovca Bossons už niekoľko rokov a snaží sa nájsť pozostatky z dvoch leteckých nešťastí, ktoré sa odohrali v tejto oblasti najvyššej hory Európy. K prvému došlo v roku 1950, kedy zahynulo 48 cestujúcich. Druhé sa odohralo o šestnásť rokov neskôr. V tomto prípade sa zrútil Boeing 707 so 117 pasažiermi na palube, z ktorých tiež nikto neprežil. Pri obidvoch nešťastiach lietadlá narazili do obrovského ľadového masívu a zhodou náhod išlo o lety spoločnosti Air India.

Daniel hľadá čokoľvek, čo súvisí s týmito leteckými katastrofami. Po svojom poslednom náleze ostal poriadne prekvapený, pretože bol vo veľmi dobrom stave. Išlo o zvyšky zamrznutej ľudskej ruky nájdené v ľadovci, ktorá vďaka tomuto prostrediu zostala pomerne zachovalá. Neskôr objavil aj zvyšky ľudského stehna. 

Hrozivé svedectvo tragédie v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Nikdy predtým som nenašiel časti ľudského tela. Ihneď som privolal helikoptéru, aby to všetko vzali na analýzu," hovorí Francúz, ktorému sa doteraz podarilo nájsť iba časti motora. Jeho biologický nález teraz skúmajú odborníci. Ruka pravdepodobne patrí žene, ktorá zahynula počas nešťastia v roku 1966. "Na základe prvých zistení môžeme vylúčiť, že obidva pozostatky pochádzajú z jedného tela," uviedli policajti.  

Za posledné obdobie Alpy vydali strašidelné svedectvo o ľudských nešťastiach už po druhý raz. Len pred niekoľkými týždňami boli nájdené dve telá, tentoraz vo švajčiarskych Alpách. Testy DNA potvrdili, že ide o manželský pár, ktorý zmizol v tejto oblasti pred 75 rokmi. 

Viac o téme: AlpyObjavLetecké nešťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu