Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čo bude s našou planétou o 500 rokov: Premnožíme sa a neprežijeme, pokiaľ nepríde jedna zmena

Známy astrofyzik Neil deGrasse Tyson
Známy astrofyzik Neil deGrasse Tyson (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Ako bude vyzerať svet o 500 rokov? To je otázka, na ktorú zrejme nikto nevie dnes odpovedať. Známy astrofyzik sa o to však pokúsil. Pri súčasnom trende má ľudstvo asi jednu jedinú šancu na záchranu, aby prežilo na planéte Zem.

"Neprežijeme, pokým nenastanú veľké zmeny," tvrdí na známy astrofyzik Američan Neil deGrasse Tyson videu, ktoré zverejnil populárny portál businessinsider.com. Ten sa ho spýtal, ako bude vyzerať naša planéta Zem o 500 rokov. Tyson tvrdí, že keď sa ľudstvo bude rozmnožovať doterajším tempom poslednej dekády, pre každého človeka zostane miesto akurát tak na státie. "Toto nie je budúcnosť, akú chceme."

Riešením je podľa Tysona kolonizovať inú planétu (vrátane obývať Mars) alebo budeme kontrolovať rast populácie. Ďalším riešením je naučiť sa žiť hlboko pod zemou alebo, naopak, vo veľkých výškach.

Jediným spôsobom ako prežiť je zapriahnuť výdobytky techniky. Astrofyzik si myslí, že je to jediný spôsob. "Na mojej smrteľnej posteli, jedinú vec, ktorú budem ľutovať je to, že nebudem žiť dlho na to, aby som uvidel, s čím ľudia prídu," tvrdí a zároveň dodáva, že ho baví sledovať nové vynálezy v praxi. "Milujem byť pri tom, keď sa testuje a skúša naša vlastná vynaliezavosť," zakončil Američan svoju predpoveď budúcnosti.

Viac o téme: Neil deGrasse Tyson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu