Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Wifi v lietadle vyvolala drámu: Keď si cestujúci prečítal názov, aj pilot dostal strach

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Odlet z mexického Kankúnu do Londýna sa v utorok zmenil na hotovú drámu. Pilot sa totiž odmietol vzniesť so strojom do vzduchu, kým sa nezistí, kto z cestujúcich svoju wifi pomenoval "Jihadist Cell London 1". Keďže sa nikto dobrovoľne neprihlásil, na rad prišla polícia a vypočúvanie.

Unikli FOTO bomby, ktorou Abedi zabil v Manchestri 22 ľudí: Desivé odhalenie o pozadí útoku

Náborový šéf istej spoločnosti sa v utorok vracal s priateľkou z dovolenky v Mexiku. Po nastúpení do lietadla si všimol na telefóne, že jedna z možností pripojenia na wifi má veľmi zvláštny názov. Niet sa čo čudovať, že po tom, čo celý deň svetové médiá písali o samovražednom útoku v Manchestri, zostal pri slovnom spojení "Džihádistická bunka Londýn 1", otrasený a rozhodol sa o tom informovať personál.

Jeho telefón vzali do kokpitu k pilotovi, ktorý onedlho pasažierom oznámil, že budú meškať asi 40 minút. Potom však vyšiel s pravdou von a dodal, že takéto veci berie veľmi vážne a kým sa vinník neprihlási, nie je ochotný vzlietnuť. Slová o terorizme vyľakali podľa portálu thesun.co.uk niektoré ženy natoľko, že začali plakať a dožadovali sa odchodu z lietadla.

Wifi v lietadle vyvolala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Pilot neskôr informoval cestujúcich, že wifi ktosi zmazal, ale tým sa problém nevyriešil. Na palubu bola privolaná polícia. Bohužiaľ, ani ozbrojení muži zákona, ktorí hodinu kontrolovali elektronické zariadenia cestujúcich, neboli o nič múdrejší.

"Počas kontroly nemali cestujúci k dispozícii žiadne jedlo ani vodu. Okolo lietadla sme mohli vidieť psov a ozbrojených policajtov. Bolo to desivé," uviedol svedok.

Vinník sa ale ani po dve a pol hodinách nenašiel. Let na londýnsky Gatwick bol zrušený a všetci sa museli pobrať do hotela, kde prečkali ďalšiu noc. Pravdepodobne sa im dobre nespalo, keď vedeli, že na palubu ďalšieho lietadla môžu opäť nastúpiť s potenciálnym teroristom.

Viac o téme: LietadloWifi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu