Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neuveriteľná drzosť: Americké mesto používa na vlastnú propagáciu FOTO z Prahy

Americký autobus zdobí fotka Prahy
Americký autobus zdobí fotka Prahy (Zdroj: SITA/AP/Michael Casey)

CONCORD - Veľkoformátová fotografia z českej metropoly zdobí v týchto dňoch autobus brázdiaci severovýchodom Spojených štátov. Snímku použili usporiadatelia miestneho umeleckého festivalu na propagáciu akcie, ktorá začína v máji v meste Concord v štáte New Hampshire. Podľa denníka Concord Monitor im využitie snímky z tisíc kilometrov vzdialeného miesta na inom kontinente nepríde nevhodné.

Reklamný autobus linkovej spoločnosti Concord Coach, ktorý jazdí medzi metropolou New Hampshire a Bostonom, je pod propagačnými heslami ozdobený štyrmi fotografiami. Dve z nich zachytávajú Concord a prírodu v jeho okolí, zatiaľ čo zostávajúce dve pochádzajú z Európy.

Mohlo by vás zaujať:
Cestovateľský FOTOtip: Je stará, pritom stále krásna a máme ju na skok, Praha!

Na tretej je pouličný maliar v talianskych Benátkach a štvrtá zobrazuje letný podvečer vonkajšej reštaurácie v Riegrových sadoch.

Americký autobus zdobí fotka
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/AP/Michael Casey)

Podľa concordského denníka si usporiadatelia akcie zábery zaopatrili na webovej stránke pexels.com, kam ľudia umiestňujú fotografie k bezplatnému komerčnému použitiu. Autorka pražskej fotografie, Američanka z Ohia, objasnila, že vznikla v roku 2014 pri študijnom pobyte v českej metropole.

"Je to snaha vykresliť Concord ako kultúrne mesto, ktorým je," povedal denníku o kampani Tim Sink z Concordskej obchodnej komory. Dodal, že reklama má nalákať do mesta ľudí, ktorí ním často len prechádzajú. Ak ich k tomu inšpiruje fotka zachytávajúca ľudí popíjajúcich pivo s výhľadom na centrum českej metropoly, kampaň podľa usporiadateľov splní účel.

 

Viac o téme: FotografiaPrahaSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu