Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lovec zmizol v Afrike bez stopy: Strašný nález v telách krokodílov

Scott Van Zyl s rodinou na safari. Zobraziť galériu (3)
Scott Van Zyl s rodinou na safari. (Zdroj: FB/Scott Van Zyl)

ZIMBABWE/LONDÝN - Juhoafričan Scott Van Zyl (44) zmizol minulý týždeň potom, čo sa vydal na lov so zimbabwianskym stopárom a svorkou psov. Otca dvoch detí, ktorého spoločnosť prevádzkuje safari výlety pre zahraničných klientov, pravdepodobne zožrali krokodíly na brehu rieky Limpopo. Vo vnútri dvoch predátorov objavili ľudské ostatky.

Turista si išiel zaplávať do jazera, skončil v kaluži krvi: Neurobte tú istú chybu ako on

Profesionálny lovec a jeho stopár opustili vozidlo a každý sa vydal iným smerom. Neskôr v ten istý deň sa psy vrátili do tábora bez svojho pána. Van Zylova puška a veci sa našli vo vnútri vozidla. Záchranný tím, pozostávajúci z vrtuľníkov, potápačov a stopárov prehľadali oblasť, zatiaľ čo priatelia rozdávali plagáty o jeho zmiznutí v dedinách a rybárom pozdĺž rieky. Práve pri nej naďabili aj na mužov batoh.

Lovec zmizol v Afrike
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Scott Van Zyl)

Sakkie Louwrens, ktorý bol súčasťou pátrania, povedal, že polícia má podozrenie, že lovca zožrali dva krokodíly nílske. Zvieratá zastrelili a podľa The Telegraph v nich našli ľudské pozostatky. Odborníci teraz zisťujú, či patria Van Zylovi.

Krokodíly v Zimbabwe zabili minulý mesiac najmenej štyroch ľudí. V marci dedinčania rozrezali predátora a našli v ňom pozostatky osemročného chlapca. Šokujúca scéna bola zachytá na mobilný telefón očitým svedkom.

Van Zyl s manželkou.
Zobraziť galériu (3)
Van Zyl s manželkou.  (Zdroj: FB/Scott Van Zyl)

Zimbabwe nedávno zasiahli silné dažde, ktoré viedli ku zvyšovaniu hladiny rieky až nad úroveň priehrady, takže krokodíly sa mohli dostať do oblastí, kde ich zvyčajne nevidno. Krokodíl nílsky sa živí predovšetkým rybami, antilopami či zebrami, na ktoré útočí v plytčinách.

Viac o téme: KrokodílZimbabweScott Van Zyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu