Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najväčšiu chorvátsku love story okorenila milostná dráma: Bocian v hniezde našiel svojho soka

Rodan s Malenou Zobraziť galériu (2)
Rodan s Malenou (Zdroj: Facebook/Klepetan i Malena)

BRODSKI VAROŠ - Dlhoročná bociania love story, rok čo rok s veľkým záujmom sledovaná chorvátskou verejnosťou, tento rok takmer neslávne skončila. Verný Rodan sa totiž po zime opäť vrátil z teplých krajov k svojej družke Malene do východochorvátskej dediny Brodski Varoš a pristihol ju s novým nápadníkom. Všetko ale skončilo happy endom, keď s votrelcom zatočil a urobil si doma poriadok.

Rodan, prezývaný tiež Klepetan (kvôli častému klepaniu zobákom), si za partnerskú roztržku vlastne mohol sám, pretože sa z teplých krajín vrátil s pätnásťdenným oneskorením, napísal chorvátsky denník Večernji list. Nevítaného soka však po krátkom súboji rýchlo vyprevadil a zlobu si potom vybil zničením hniezda a vajec, ktoré v ňom boli. Aj tentoraz ale platí známe „koniec dobrý, všetko dobré“. Bocianí párik sa uzmieril a oddal sa milostným hrám.

Úprimný list, ktorý rozplače každú matku: Buď trpezlivá, s najbližším bocianom priletím!

Malena s Rodanom zimu na juhu tráviť nemôže. Pred rokmi jej lovci poranili krídlo, a preto by cestu na juh Afriky dlhú okolo 13 000 kilometrov nezvládla. Zostáva teda cez zimu na streche miestnej základnej školy v Brodskom Varoši, kde sa o ňu vždy stará Stjepan Vokić.

Najväčšiu chorvátsku love story
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Klepetan i Malena)

Na jar 2014 Večernji list napísal, že Rodan má už 30 rokov, čo je na bociana úctyhodný vek. Mnohí preto veľmi neverili, že sa ešte objaví. Mýlili sa. Možno sa ale na tohtoročnom meškaní „požehnaný vek“ verného operenca podpísal.

Viac o téme: BocianRodan KlepetanMalena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu