Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Ruský srandista si podal bizarnú žiadosť na úrad: Jeho "sexdrzosť" baví internet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Nemenovaný srandista sa postaral o zviditeľnenie dediny Kiparisovo na ruskom Ďalekom východe, a to jednoduchým zápisom bezplatne prideľovaného pozemku do katastrálnej mapy. Hranice parcely priamo v centre obce totiž pripomínajú penis.

Hlúpy výstrelok bohatej Rusky (21): Keď máš peniaze, nič nie je nemožné!

"Nie je to hackerský útok. Táto parcela existuje a jej pridelenie sa práve rieši. Hranice pozemku, vrátane jeho tvaru, si určuje sám žiadateľ za pomoci počítačového programu," vysvetlili úradníci z odboru pozemkových a majetkových vzťahov Prímorského kraja podľa serveru Newsru.com a uistili, že si poradia bez ohľadu na podivnosť tvaru. Hlavne aby výmera pozemku, ktorý ešte nemá pridelené katastrálne číslo, nepresiahla jeden hektár.

Ruskí občania majú podľa zákona nárok na bezplatné pridelenie pozemku o výmere jedného hektára na riedko osídlenom Ďalekom východe. Zákon sa najprv, od 1. júna 2016, týkal len pilotného projektu a miestnych obyvateľov, od tohtoročného 1. februára sa ale vzťahuje na všetkých ruských občanov.

Napríklad na Kamčatke bolo od 1. februára podľa miestnych úradov podaných 615 žiadostí, z čoho 118 pripadlo na obyvateľov 30 iných regiónov na čele s Moskvou a Petrohradom. Najviac žiadostí - 63 - sa týka najmalebnejšej časti polostrova, kde sa však nachádza 20 z 29 dosiaľ činných kamčatských sopiek. Celkovo bolo od vlaňajšieho júna podaných viac ako 2200 žiadostí, z ktorých úrady doteraz schválili necelú tretinu a 170 ľudí sa skutočne dočkalo svojho hektára na polostrove.

Podľa zákona sa pozemok prideľuje na päť rokov bezplatne, potom ho je možné prenajať, alebo získať do vlastníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu