Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poburujúce VIDEO: Američania bez rozmyslu podpísali petíciu, ktorá by mohla rozpútať tretiu svetovú!

Títo dvaja ako jediní mali rozum a petíciu nepodpísali
Títo dvaja ako jediní mali rozum a petíciu nepodpísali (Zdroj: YouTube)

SAN DIEGO - Americký novinár Mark Dice nedávno požiadal obyvateľov San Diega, aby podpísali petíciu, ktorej cieľom bolo bombardovanie Ruska. Väčšine z nich vôbec nedošlo, že šlo len o vtip a bez dlhšieho rozmýšľania ju podpísali. Výsledky experimentu sú naozaj, jemne povedané, udivujúce.

Zvláštny sociálny experiment, či skôr len pokus o vtip, sa konal na pobreží Kalifornie. Žurnalista Dice vyšiel medzi miestnych ľudí a chcel od nich, aby podpísali falošnú petíciu. Týkala sa údajného plánu prezidenta Baracka Obamu zhodiť na Rusko atómovú bombu v snahe udržať si americkú nadvládu vo svete. "Chýba nám už len pár podpisov, ktoré potrebujeme na podporu Obamovho plánu, ako "schladiť" Rusko. Naša krajina sa mu chystá zasadiť preventívny jadrový úder," obrátil sa s týmito slovami Mark na spoluobčanov.

Ľudia to zobrali úplne vážne a bez toho, aby nad tým čo i len pouvažovali, papier podpísali. Jeden muž dokonca novinára nenechal ani dohovoriť a s vedomím, že zrejme vôbec netušil, o čom je reč, len odvetil: "Podpíšem Vám to."

"Viete, že Rusko pre Spojené štáty v poslednom čase veľkú hrozbu," pokračuje s nátlakom na ľudí Dice. "Áno chápem. Celý život som hrdým Američanom. Dúfajme, že ma Obama v tomto nesklame," odpovedal ďalší americký patriot s očividnými protiruskými náladami.

Varovne vyznieva fakt, že len jediný pár odmietol petíciu podpísať, čo prekvapilo aj samotného Dicea. "Výsledok môjho experimentu je naozaj znepokojujúci. Petíciu podpísalo toľko ľudí a mnohí z nich ani netušili, čo vlastne podpisujú," povedal. Nie je ale zďaleka jediný, koho ľudia zo San Diega prekvapili. Video bolo zverejnené na Youtube, Facebooku aj Twitteri a okamžite spustilo vášnivú diskusiu. Užívatelia sa pozastavujú nad tým, že ľudia tak rýchlo dokázali podpísať niečo, čo by mohlo mať nedozerné následky pre celý svet. "Banda idiotov" či "nukleárny útok by som neprial ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi, nieto sa ešte pod to podpísal" - to sú len niektoré z reakcií hovoriace za všetko.

Dice už v minulosti vykonal viacero sociálnych experimentov. V jednom napríklad chcel od návštevníkov miestnej pláže, aby po ňom zopakovali: "Som zombie, ktorý robí to, čo mu povedia. Bez toho, aby nad tým rozmýšľal."

V roku 2013 zas Kalifornčanov žiadal, aby podpísali petíciu, ktorou by podporili plán Baracka Obamu zrušiť Listinu práv.

Viac o téme: PetíciaRuskoObamaJadrový útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu