Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ľudia, ktorí hľadajú lásku na webe, varujú pred podvodníkmi: Na dve VECI si dávajte pozor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

SYDNEY - Austrálske združenie na ochranu spotrebiteľov pri príležitosti svätého Valentína varovalo ľudí, ktorí hľadajú lásku na internetových sociálnych sieťach, aby si dávali pozor na podvodníkov.

Podľa agentúry AFP podozrenie majú vyvolať ako fotografie, na ktorých sú údajní záujemcovia príliš krásni na to, aby to bola pravda, tak príliš rýchle vyznania horúcich citov, po čom často prichádza vylákanie nemalých finančných čiastok. 
 
Podliehanie milostnému vábeniu za účelom okradnutia je v Austrálii zďaleka najrozšírenejšou formou podvodov. Vlani tak oklamané osoby prišli o 25 miliónov austrálskych dolárov. V rovnaký rok sa na úrady obrátilo 4100 obetí podvodu, čo je o tretinu viac ako v roku 2015.
 
Najohrozenejšou vekovou skupinou sú ľudia nad 45 rokov, upozornilo tiež združenie s tým, že podvodníci s romantikou využívajú stále záludnejšie prostriedky k manipulácii s nič netušiacimi obeťami. Okrem vymyslených identít, ktoré možno pri troche trpezlivého skúmania odhaliť, sú potom nebezpečnejšie krádeže profilov skutočne existujúcich osôb. A o to horšie, keď ide o známych a blízkych. 
Viac o téme: PodvodníciZoznamkaValentín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu