Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Cesta do Chorvátska sa zmenila na zlý sen: Slováci sa stali obeťami zlodejov, uspali ich a okradli

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: repro foto tv joj)

BRATISLAVA - Dovolenková sezóna je v plnom prúde a mnohí Slováci zostali aj tento rok verní obľúbenému Chorvátsku. Manželia z Košíc sa na cestu vybrali karavanom a zostali šokovaní. Oddych na parkovisku sa im totiž stal osudným. Po tom, ako sa zobudili došlo k nepríjemnému zisteniu. Stali sa totiž obeťami organizovanej skupiny zlodejov.

O nepríjemnom zážitku manželov z Košíc informovala Tv Joj. Ich cesta k Jadranskému moru sa nečakane skomplikovala. Po tom, čo boli z dlhej cesty unavení, rozhodli sa odstaviť svoj karavan na parkovisku v blízkosti čerpacej stanice. Krátky odpočinok sa zmenil na výdatný spánok a pár sa zobudil až na druhý deň. Krátko na to im zaklopal na okno neznámy muž. "Nepoznal som ho, no otvoril som, že čo chce," opísal začiatok situácie okradnutý Slovák.

Cesta do Chorvátska sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Neznámy muž manželský pár informoval o tom, že ich auto v noci vykradli. V tom momente si manželia uvedomili, že nie je všetko v poriadku. Veci ani v ich karavane neboli na svojom mieste a oni sa cítili akoby sa celú noc zabávali. "Tak sucho v ústach som dlho nemal. Museli použiť nejaký plyn," vyslovil podozrenie muž. Manželia nakoniec zistili, že im z karavanu zmizla hotovosť.

Na rovnakej čerpacej stanici si v tom istom čase chcela oddýchnuť aj ďalšia slovenská rodina. Tú postretol rovnako nešťastný osud ako manželský pár z Košíc. Prežili rovnaký scenár a taktiež prišli o svoje peniaze. O tisíce eur tak slovenské rodiny pravdepodobne obrala organizovaná skupina zlodejov.

Cesta do Chorvátska sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Slováci sa obrátili na slovenskú ambasádu v Záhrebe. "Nežiadali žiadnu konzulárnu asistenciu ani pomoc chceli skôr informáciu, čo majú robiť. Ambasáda im odporučila, aby kontaktovali políciu," vyjadril sa pre televíziu hovorca Ministerstva zahraničných vecí Peter Susko. Po nepríjemnom zážitku prišla dilema, či sa okamžite vrátiť späť na Slovensko alebo prekonať posledné kilometre a dovolenku si aj napriek vzniknutej nepríjemnosti užiť. Manželom nakoniec pomohla rodina, ktorá im potrebné financie poslala. 

Viac o téme: DovolenkaKaravanOkradnutieSlováciChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu