Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Muž (58) odišiel do dôchodku, ešte predtým poslal všetkým zamestnancom brutálne úprimný email

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MIDDLETOWN - Po desiatkách rokov odpracovaných v tej istej firme vypustil istý Američan paru a všetku svoju nahromadenú frustráciu von a všetkým zamestnancom poslal veľmi úprimný email o tom, čo si naozaj myslí.

Michael Stuban 35 rokov pracoval vo firme Pennsylvania Turnpike Commision, ktorá prevádzkuje diaľničné mýta. Nedávno sa rozhodol, že je čas odísť do dôchodku. Pri príležitosti vypĺňania firemného dotazníka sa rozhodol konečne povedať na plné ústa to, čo si doteraz len myslel. A namiesto toho, aby mejl poslal len na personálne oddelenie, ho poslal priamo na všetkých. Tu je jeho znenie: 

"Prvých tridsať rokov bolo skvelých, cítil som sa ako súčasť tímu, ale posledných päť bolo naopak príšerných a ja som sa cítil ako outsider. Nedodržiava sa tu žiadna morálka. Naše ústredie v Massachusetts stojí za dve veci. Manažéri vôbec netušia o práci obyčajných zamestnancov, starajú sa len sami o seba. Všetko sa tvári ako štátne tajomstvo. 

Muž (58) odišiel do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Už tu viac nerozhodujú schopnosti. Je to o tom, koho poznáte, nie o tom, čo viete. Pracovné pozície obsadzujú ľudia, ktorí nemajú potrebnú kvalifikáciu. Najímate ľudí priamo z ulice, namiesto toho, aby ste pracovné pozície radšej obsadili niekým zvnútra. Načo sa tu hráme. Cítim to takto: robte to, čo vám povieme, alebo si nájdite inú prácu. Ešte som nechcel odísť do dôchodku, ale tu už dlhšie nevydržím. 

Zlepšite morálku. Zlepšite komunikáciu so zamestnancami. Zbavte sa nekvalifikovaných pracovníkov (viem, že o tom môžem iba snívať, lebo sú to buď politickí nominanti alebo niekoho príbuzní). Momentálne by som prácu vo firme PTC neodporučil nikomu."

Muž (58) odišiel do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Email sa dostal až ku generálnemu riaditeľovi spoločnosti, Seanovi Loganovi, ktorý z neho vôbec nebol nadšený. "Pán Stuban, myslím, že osobne sme sa nikdy nestretli a po prečítaní vášho dotazníka som rád, že to tak je. Vzhľadom na fakt, že ste u nás pracovali 35 rokov, sa domnievam, že to tu nemôže byť až také zlé. Prajem vám veľa šťastia do dôchodku," odpísal sám najvyšší sťažovateľovi. 

Stuban povedal denníku Philadelphia Daily News, že Logan vôbec nepochopil jeho pointu. "Ak by vám niekto povedal, že firma má určité problémy, nemusíte mu veriť. Stačí, keď sa aspoň pokúsite sami zistiť, či to tak naozaj je. Je totiž pravdou, že PTC najíma ľudí, ktorí sú hlúpi ako kamene," dodal Michael. 

Viac o téme: Dôchodok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu