Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Budhistický filozof prezradil tajomstvo šťastia: Je to také jednoduché

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SOUL - Šťastie je ako slnko. Čerpáme z neho životodarné teplo a veselú náladu. Ak chcete, aby bol každý váš deň prežiarený novou energiou, venujte chvíľku pozornosti myšlienkam, ktoré sú alfou a omegou budhistickej filozofie.

Kľúčom k spokojnosti je podľa budhistov spomalenie, píše Independent.co.uk. Úspešný kórejský spisovateľ, budhista a bývalý vysokoškolský profesor Haemin Sunim trvá na tom, že schopnosť spomaliť a relaxovať je v našej dobe mimoriadne dôležitá.

Muž (58) odišiel do dôchodku, ešte predtým poslal všetkým zamestnancom brutálne úprimný email

Nešťastie je len chmúrny mrak

Či je šťastie na vašej strane, závisí od toho, ako sa na svet  pozeráte. Človek by si mal podľa Sunima uvedomiť, že negatívne emócie nie sú trvalé. Pracovať s nimi môžeme práve vtedy, ak v našich rušných životoch dokážeme spomaliť. Najlepšie urobíme, ak si zlé emócie predstavíme ako mrak, ktorý nie je súčasťou nášho ja, a ktorý len prechádza okolo nás.

Budhistický filozof prezradil tajomstvo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Okrem spomalenia by malo byť našou prioritou aj sebauvedomenie, z ktorého môžeme čerpať životnú silu. Byť šťastný podľa Sunima znamená byť pánom svojho času, selektovať a vychutnávať si vlastné myšlienky.

Viac o téme: ŠťastieBudhizmusTajomstvo šťastia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu