Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lovci duchov vyšetrovali na mieste najväčšej leteckej tragédie v Československu: A niečo nahrali!

Slovak Ghost Hunters na mieste tragédie Zobraziť galériu (4)
Slovak Ghost Hunters na mieste tragédie (Zdroj: Slovak Ghost Hunters)

SVÄTÝ JUR - 22. november 1966 sa na mieste zvanom Sakrakopec neďaleko Bratislavy stala najväčšia letecká tragédia v histórii Československa. O život pri páde bulharského lietadla vtedy prišlo 82 ľudí. Telá boli podľa svedkov rozhádzané po okolí, časti z nich dokonca viseli na stromoch. Jednoducho miesto, ktoré má plný nárok na to, aby tam boli ešte nejaké zblúdilé duše.

Na tragédiu na Sakrakopci si už veľa ľudí nepamätá. Nachádza sa tam drevený kríž a na jednom zo stromov je tabuľa informujúca o počte obetí a taktiež kamenný pamätník, pri ktorom ležia malé ostatky zvyšku lietadla. Na miesto sa nedávno vydali členovia Slovak Ghost Hunters, aby zistili, či či sa tam odohráva nejaká paranormálna aktivita. Či tam blúdia duše tých, ktorí tu prišli o život. Ozval sa im niekto, alebo všetky obete našli svoj pokoj? 

Lovci duchov vyšetrovali na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Slovak Ghost Hunters)

Lovci duchov vyšetrovali na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Slovak Ghost Hunters)

Keď lovci duchov dorazili na miesto nešťastia, zrazu akokeby sa ocitli v inej dobe. Cítili napätie, smútok, beznádej a mali pocit večnej temnoty. Z lesa sa ozývali zvuky zvierat, bolo tam cítiť rôznu energiu. Po chvíli skupina započula kroky smerujúce k nim, v lese ale nikto okrem nich nebol. Kroky neprestávali, tak začali nahrávať. "Pýtali sme sa slovensky, anglicky, nemecky i bulharsky," hovorí Matej. 

Po prehratí záznamu bolo počuť odpovede, ktoré boli ťažko rozpoznateľné. Lovci si myslia, že to boli duše, ktoré sa s nimi snažili nadviazať kontakt, možno posledný kontakt s niekým, kto na Sakrakopec prišiel kvôli nim. 

Lovci duchov vyšetrovali na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Slovak Ghost Hunters)

Potom sa vydali hlbšie do lesa a zapli spirit box. Všetci sa držali pokope. Prišiel ďalší kontakt, i keď hlasy boli nejasné. Členovia tímu čakali, či sa im nejaké duše aj ukážu, viac prejavia. Z lesa sa stále ozývali hlasné kroky, nedalo sa rozoznať, či patrili zveri alebo mali iný pôvod. 

Čachtický hrad vydal svoje tajomstvá: Lovci duchov mali čo robiť, aby nezutekali preč

A vtom to prišlo. "Pozerali sme sa smerom k nášmu autu, ktoré bolo zaparkované asi pätnásť metrov od nás, keď sme zrazu zbadali, ako nejaká postava prešla cez ŠPZ-tku auta," pokračuje Matej. Zviera to vraj určite nebolo, lebo by počuli  jeho dupot. Slovak Ghost Hunters sú si istí, že niečo tam s nimi bolo, ale určite to neboli len zvieratá. 

Viac o téme: DuchLetecká tragédiaParanormálna aktivitaSakrakopec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu