Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvé emotívne slová Daniela Lipšica krátko po nehode: Zrazil som chodca, priznal smutným hlasom

Lipšic v rozhovore krátko po nehode Zobraziť galériu (5)
Lipšic v rozhovore krátko po nehode (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Správa o dopravnej nehode, po ktorej zahynul v nemocnici 72-ročný chodec Emil, obletela ako strela celým Slovenskom. Za volantom Škody Superb sedel známy politik, poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic. Prinášame jeho slová bezprostredne po včerajšej nehode.

Daniel Lipšic sa dnes o 14:20 vyjadrí na brífingu, ktorý vám naživo prinesieme na našej facebookovej stránke Topky.sk

 

 

"Zrazil som chodca. Registroval som ho až neskoro. Nešiel som rýchlo. Začal som mu hneď dávať prvú pomoc. Veľmi nepríjemné," povedal Daniel Lipšic bezprostredne po nehode tv Markíza a zároveň dodal: "Pevne verím, že to chodec prežije," tak sa, žiaľ, nestalo. 

Podľa poslanca Národnej rady SR mal chodec zranenia na zadnej časti hlavy. "V čase, keď som sa mu snažil dať podľa pokynov záchranárov prvú pomoc, bol pri vedomí," opísal a so zármutkom v hlase dodal, že sa za chodca modlí. 

Prvé emotívne slová Daniela
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tip citatela)


Prečítajte si aj:

Lipšic zrazil dôchodcu, ten zraneniam podľahol: Exkluzívne FOTO z miesta nehody!


Na miesto nešťastia dorazili do niekoľkých minút záchranári a polícia. Podľa Lipšica došlo k nehode za prechodom pre chodcov. "Podľa doposiaľ vykonaného vyšetrovania 43-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Suberb v ľavom jazdnom pruhu smerom do centra mesta, kde z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s chodcom,  ktorý prechádzal cez vozovku v blízkosti priechodu pre chodcov smerom od Kutuzovovej ulice," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. "Ja sa nebudem vyviňovať, budem niesť plnú zodpovednosť ako ktorýkoľvek iný človek, ktorému sa to mohlo stať," zdôraznil poslanec a dodal: "Je to tá najhoršia vec, ktorá sa vodičovi môže stať."

Prvé emotívne slová Daniela
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Dychová skúška a poslanecká imunita

Požitie alkoholických nápojov polícia vykonanou dychovou skúškou u Lipšica na mieste vylúčila. "Nemám poslaneckú imunitu, ale keby som ju mal, nikdy by som ju nevyužil. Boli tu policajti, podrobil som sa všetkým úkonom ako bežný vodič, a tak by to aj malo byť. Podrobil som sa dychovej skúške, keď bude potrebné, podrobím sa aj krvnej skúške, v tomto si musíme byť všetci pred zákonom rovní," uviedol. Doplnil, že počas jazdy sa pozeral na cestu. Lipšic je podľa svojich slov ochotný dať polícii na preskúmanie aj svoj mobilný telefón, aby sa presvedčila, že sa počas jazdy "ničím nerozptyľoval, netelefonoval, ani neesemeskoval". "Nechcem komentovať, ako k tomu došlo. Je to vec, ktorú musí posúdiť polícia," uzavrel politik. 

Tragická dopravná nehoda sa stala včera vo večerných hodinách na Vajnorskej ulici v Bratislave. Zrážkou so Škodou Superb utrpel 72-ročný chodec zranenia, s ktorými bol privolanou službou RZP prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Tam, žiaľ, zraneniam podľahol. 

Viac o téme: NehodaTragédiaDaniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu