Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Víkendové tragédie na cestách: Rozlúčka s letom stála život päť ľudí

Víkendové tragédie Zobraziť galériu (7)
Víkendové tragédie (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Počas uplynulého víkendu sa na našich cestách stali až štyri tragické dopravné nehody. V Palárikove a v Kľačne vyhasli životy motorkárov (†24, 35), pri Banskej Bystrici prišiel o život chodec (†49), v Zemplínskej Širokej a v Liptovskom Mikuláši zahynuli spolujazdci (†24,22).

Tragédia v Kľačne

Život 35-ročného motorkára z okresu Žilina si vyžiadala nehoda, ktorá sa stala v piatok podvečer v katastri Kľačna v okrese Prievidza, informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, prešiel s motorkou do protismeru a následne mimo cestu do priekopy, kde sa s ňou niekoľkokrát prevrátil. Pre nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla Antalová. Prítomnosť alkoholu v dychu bude u vodiča polícia zisťovať. "Príčiny nehody sú v štádiu vyšetrovania," dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.

Tragédia v Palárikove

K tragickej nehode došlo v  nedeľu krátko pred pol ôsmou večer v smere od obce Tvrdošovce na obec Palárikovo v okrese Nové Zámky. 33-ročný vodič Škody Superb pravdepodobne prešiel do protismeru, kde zachytil oproti idúceho motocyklistu. Dušan dôsledku nárazu spadol na cestu a utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. "U vodiča osobného motorového vozidla bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého 24-ročného motocyklistu bude prípadné požitie alkoholu zisťované pri pitve," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. Na vozidle a motocykle vznikla spolu škoda vo výške 1 500 eur.  K vyšetrovaniu nehody bol pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci, pre prečin usmrtenie.

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Tragédia pri Banskej Bystrici

Tragédia sa stala v piatok krátko pred pol deviatou večer na R1 v Banskobystrickom kraji v smere jazdy z Banskej Bystrice do Zvolena. "49-ročný chodec z doposiaľ nezistených príčin prechádzal cez R1 z pravého jazdného pruhu do ľavého, kde došlo k zrážke s vozidlom Citroen Jumper, ktoré viedol 26-ročný muž," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Andrea Petrovičová. Po prudkom náraze Ivana odhodilo od auta do oplotenia cesty a ostal ležať na tráve. Žiaľ, utrpel zraneni nezlúčiteľné so životom. Polícia alkohol u 26-ročného vodiča nezistila, u nebohého muža bude prípadné požitie alkoholu zisťované pri pitve. 

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Tragédia v Zemplínskej Širokej

Nešťastie sa stalo v sobotu okolo šiestej hodine večer medzi obcami Palín a Zemplínska Široká v Michalovskom okrese. "Podľa doterajších zistení 20-ročný vodič z Michalovského okresu viedol vozidlo po ceste v smere od obce Palín do obce Zemplínska Široká, pričom po prejdení ľavotočivej zákruty prešiel do protismeru, kde strhol riadenie vozidla doprava. Následne prešiel mimo vozovku. Vozidlo sa niekoľkokrát prevrátilo. Pri dopravnej nehode jeden zo spolujazdcov (24) utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Podľa predbežných lekárskych správ vodič vozidla a ďalší spolujazdec (47) utrpeli ťažké zranenia a ďalší dvaja spolujazdci (23 a 32) utrpeli ľahké zranenia," opísala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

U vodiča bola podľa hovorkyne vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Na vozidle vznikla škoda približne 20.000 eur a polícia ho zaistila na účely trestného konania. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach začal trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti tragickej nehody sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," dodala Mésarová.

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: foto: tip citatela)
FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Tragédia v Liptovskom Mikuláši

V noci z piatka na sobotu sa stala k tragická nehoda v Račkovej doline, v okrese Liptovský Mikuláš. Partia kamarátov bola na stretávke zo strednej školy.  "Podľa predbežných informácií doposiaľ nestotožnený vodič na terénnom vozidle Mitsubishi z presne nezistených príčin narazil do stĺpa elektrického vedenia a následne sa vozidlo prevrátilo," informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. Pri nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol 22-ročný Juraj z okresu Čadca. 23-ročný mladík z Ružomberka utrpel ťažké zranenia a ďalší dvaja mladíci vo veku 22 a 23 rokov vyviazli predbežne s ľahkými zraneniami. Všetky okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. 

Viac o téme: TragédiaNešťastieVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu