Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najhorší a najlepší deň Poliaka zároveň: Omylom vyhodil poklad, prišli preteky s časom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Odhadom pol milióna zlotých (cca 116-tisíc eur) skončilo v triediarni odpadu v poľskom Kolobrzegu. Ešte než peniaze objavili miestni pracovníci, prihlásil sa o ne právoplatný majiteľ. Alebo majiteľka, pretože totožnosť zostáva utajená. Dotknutá osoba vedela, kde sa peniaze skrývali - v starom vysávači a v reproduktoroch, vyhodených omylom do smetí - a tak peniaze vydali, uviedla televízia TVN 24.

Zlatý poklad nacistov vyvolal v Poľsku ošiaľ: Vtipkári si z tajomného vlaku takto strieľajú

"Tá osoba prišla ešte predtým, než naši pracovníci stačili peniaze nájsť, a tak ani nevieme, koľko v smetiach skončilo," povedal šéf mestského podniku Zenon Malinowski. Pracovníci triediarne iba odhadli, že peňazí - nielen zlotých, ale aj ďalších mien - mohlo byť v prepočte asi okolo 116-tisíc eur.

Podľa hovorcu Tomasza Kwašnika bola polícia o veci upovedomená a na miesto nálezu vyrazila policajná hliadka. Ale o prípad sa nakoniec nezaujímala, pretože hotovosť si vyzdvihol majiteľ a k žiadnemu zločinu nedošlo.

Najhorší a najlepší deň
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vlani sa na linke v triediarni smetí v Stargarde objavil vankúš, ktorý v sebe skrýval 70.000 zlotých (cca 16-tisíc eur). O peniaze sa prihlásilo niekoľko desiatok ľudí z celého Poľska. Odmeny sa tak dočkali len zamestnanci triediarne, ktorým vedenie sľúbilo prémiu vo výške 300 zlotých (cca 70 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu