Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chudobný rybár našiel vo vode obrovský poklad na FOTO: Desať rokov ho ukrýval pod posteľou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MANILA - Zvláštne tvarovaný objekt, ktorý náhodou filipínsky rybár vylovil z vôd okolo ostrova Palawan, by mohol pokoriť svetový rekord. Rybár zrejme netušil, akú drahocennosť držal desať rokov v tajnosti. Pod jeho posteľou vyčkávalo nevýslovné bohatstvo.

Miestny filipínsky rybár sa postaral o novú svetovú raritu. Z vody síce pred desiatimi rokmi nevytiahol vzácnu rybu, ale mimoriadne cennú 34-kilogramovú perlu pri pobreží ostrova Palawan. Netušil, že predmet, ktorý považoval za svoj osobný talizman, má hodnotu asi sto miliónov dolárov (88 500 000 eur)!

Manželia za pár drobných kúpili staré kreslo: Po rokoch ho vytiahli z povaly a bol v ňom POKLAD

Rybár obrovitánsku perlu ukryl pod posteľ a paradoxne, k rozprávkovému bohatstvu ho priviedlo nešťastie. Po požiari, ktorý mu poničil dom, bol nútený presťahovať sa a urobiť si „poriadok“ vo veciach. Svoj talizman ukázal miestnemu úradníkovi cestovného ruchu. O talizmane si najprv myslel, že je to obria mušľa. Ten však na nález pozeral s ohromením. Ak odborníci potvrdia pravosť nálezu, pravdepodobne ide o jednu z najväčších perál, akú kto kedy videl a našiel, uvádzajú filipínske médiá.

Ako sa ďalej rybár úradníkovi zdôveril, objekt vytiahol počas búrky na mori, keď do vody spustil kotvu. Pri jej vyťahovaní z mora vylovil aj svoj „talizman“ a nechal si ho doma. Svojím spôsobom to talizman bol – o desať rokov neskôr z neho totiž urobil majiteľa najväčšej a najdrahšej perly na svete.

...

Viac o téme: RybárTalizmanBohatstvoPerla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu