Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Juraja zarazila cifra na stránke Slovenskej pošty: Zo sumy 500 eur sa mu zakrútila hlava

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: SITA)

BRATISLAVA - Spotrebitelia sú na premrštené ceny veľmi citliví a už pri domnienke, že niekto nastavil latku príliš vysoko, reagujú negatívne. Isté podozrenie v prípade Slovenskej pošty mal aj Juraj, ktorý pri vypĺňaní dotazníka narazil na sumu, ktorá sa mu zdala vcelku prehnaná. Požadovať 500 eur za zaslanie mailu/sms adresátom o doručení zásielky s vlastným textom je na pováženie. Štátna spoločnosť pre Topky objasnila, ako sa veci v skutočnosti majú.

Vaše tipy

"Slovenská pošta sa zas vyznamenala. Pri podávaní elektronického podacieho hárku som si všimol dotazník. S cieľom prispieť k zlepšeniu služieb Pošty som ho otvoril, keď som ale zbadal otázku, či mám záujem o zaslanie mailu/sms adresátom o doručení zásielky s vlastným textom za jednorazovú sumu 500 €, zakrútila sa mi hlava. Neviem, či ide o preklep alebo nie. Ak áno, pobavil. Ak nie, tak zas sme raz svedkami monopolných cien štátneho molocha...," napísal Topkám Juraj. Zisťovali sme preto, ako sa Slovenská pošta k takejto sume dopracovala a čo všetko za ňu ponúka.

Juraja zarazila cifra na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: posta.sk)

Službu ePodací hárok zaviedla spoločnosť pred viac ako tromi rokmi a podľa Bely Lisákovej z odboru komunikácie túto elektronickú službu dnes využíva viac ako 120 000 zákazníkov. V rámci vylepšovania služieb preto Slovenská pošta zverejnila dotazník s cieľom zistiť, či by mali záujem aj o nadštandardné riešenia.

"Textácia nášho súčasného avíza sms/e-mailu je pre všetkých zákazníkov jednotná. V druhej otázke dotazníka sa pýtame na to, či by naši zákazníci mali záujem o vlastné nastavenie textácie avíza, napríklad v podobe: Milá (konkrétne meno), ďakujeme, že využívaš naše služby. Práve dnes Ti kuriér Slovenskej pošty doručí Tvoju zásielku. Veríme, že budeš spokojná a využiješ naše služby opäť," uviedla Bela Lisáková s tým, že jednorazová približná suma 500 eur nesúvisí so spoplatnením avíz, ale niečím úplne iným, a to so softvérovou zmenou.

Juraja zarazila cifra na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: posta.sk)

"V prípade, že zákazníci budú chcieť mať vlastnú textáciu avíz sms/e-mailov, bude potrebné urobiť zásahy do softvérového nastavenia, ktoré podľa náročnosti úpravy odhadujeme na orientačnú sumu 500 Eur. V otázke dotazníka preto uvádzame orientačnú sumu 500 Eur, aby zákazník vedel, v akom rozmedzí sa bude pohybovať cena za nadštandardnú službu, v prípade jeho záujmu," vysvetlila ďalej Lisáková, ktorá upozorňuje, že táto suma nijako nesúvisí so samotným zasielaním sms k balíkom a expres zásielkam, ktoré je naďalej v cene zásielky.

Podľa Lisákovej zodpovedné osoby už pracujú na preformulovaní otázky v dotazníku tak, aby bola zrozumiteľnejšia. Od spustenia prieskumu prejavilo zatiaľ o túto novú, nadštandardnú službu, určenú predovšetkým veľkým podávateľom (ako sú napríklad e-shopy), záujem 7% zákazníkov.

Viac o téme: Slovenská pošta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu