Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hackeri džihádistom vrátili útok v Orlande: Na Twitteri sa objavili poburujúce FOTO a odkazy

Hnutie Anonymous má extrémistov na muške.
Hnutie Anonymous má extrémistov na muške. (Zdroj: Twitter)

WASHINGTON/RAKKA - Hoci sa im nepodarilo zvrhnúť samozvaný kalifát, aspoň dokázali členov teroristickej organizácie Daeš zasiahnuť na citlivom mieste. V porovnaní s konaním džihádistu Omara Mateena, ktorý vyvraždil približne 50 ľudí v homosexuálnom klube v Orlande a ďalších 50 zranil, je to však len nepríjemné šteklenie.

Hnutie Anonymous dalo radikálnym islamistom jasne najavo, že ich účty na sociálnych sieťach nie sú v bezpečí. Na Twitteri si našli odkaz, ktorý bol odvetou za masakru v klube pre homosexuálov v Orlande. Účet „zdobili“ nielen fotografie homosexuálnych moslimov, ale aj vyhlásenia, ktoré museli znieť v ušiach džihádistov provokatívne a neprístojne.

Bruselské útoky rozhnevali obávaných hackerov: Vyhlasujeme Daeš totálnu vojnu!

„Je načase, aby som sa s vami podelil o malé tajomstvo. Som gay a som na to hrdý!“ zaplavili vyhlásením hackeri z hnutia Anonymous účty Daeš. Teroristická organizácia je známa tým, že inú ako heterosexuálnu orientáciu jednoducho nestrpí. Dokonca trestá prejavy homosexuality smrťou.

Za väčšinu útokov na Twitteri je podľa zahraničných médií zodpovedný hacker so pseudonymom Wauchula Ghost. Hacker tiež získal IP adresy džihádistov, ich telefónne čísla a ďalšie cenné údaje. Wauchula Ghost priznal, že motívom napadnutia účtov boli stratené ľudské životy pri streľbe v Orlande. Takisto sa mu nepáčilo, že organizácia Deaš útok schvaľovala a oslavovala. Hacker doplnil, že konanie extrémistov nebude tolerované. Mnohí experti z Anonymous sú moslimovia a rešpektujú všetky náboženstvá, ktoré nie sú zamerané proti nevinným ľudským životom.

...

Viac o téme: HackeriTwitterOrlandoAnonymousDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu