Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zarážajúce tvrdenie astronóma: Ľudstvo čaká evolúcia, ktorá nás pripraví o mäso a kosti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Telá cudzincov z vesmíru zrejme nebudú také štíhle a ladné, ako ich vyfarbuje ľudská fantázia. Astronóm Martin Rees si myslí, že organizmus vyspelejších bytostí pravdepodobne nebude vyzerať veľmi príťažlivo. Do podobného stavu podľa neho možno raz dospeje aj ľudstvo.

Britský kráľovský astronóm barón Martin Rees sa domnieva, že iné inteligentné bytosti vo vesmíre žijú pravdepodobne niekde mimo našej slnečnej sústavy. Astronóm súčasne vyvrátil nádej, že by rádiové signály, ktoré vedci zachytili z hlbín vesmíru, pochádzali zo stroja vytvoreného vyspelou rasou, ale je možné, že sú sami prejavom nejakého vzdialeného pokročilého bytia, píše Express.co.uk.

Vedci objavili najvhodnejšie miesto: Na Mesiaci by sme mohli bývať už o desať rokov!

„ET signál by s oveľa vyššou pravdepodobnosťou mohol pochádzať z nesmierne zložitého a výkonného elektronického mozgu,“ uvažuje Rees. Zároveň dodal, že ľudia nie sú ani na polceste svojej evolučnej fázy a jedného nebudú potrebovať telo. Rees si človeka budúcnosti predstavuje bez mäsa a kostí.

Hrozba, že roboti a umelá inteligencia prekonajú ľudí, môže byť podľa niektorých odborníkov reálna už do roku 2100. Ako sa tejto zmene prispôsobí človek, netušíme. Súčasne nevieme ani to, ako rýchlo by sa mohol vyvíjať život na iných planétach v iných galaxiách. Ak by sa vyvíjal rýchlejšie ako na Zemi, je pravdepodobné, že už dosiahol štádium, ktoré človeka v evolúcii prekonáva, a ktoré sa ponáša na elektronický mozog, nie na „vlhký hardvér v ľudských lebkách“.

Zarážajúce tvrdenie astronóma: Ľudstvo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: MimozemšťaniaEvolúcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu