Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Pápež ukázal svoju odvrátenú tvár: Stratil svätú trpezlivosť a vynadal veriacim

Aj pápež má len jedny nervy.
Aj pápež má len jedny nervy. (Zdroj: Youtube/Fun Hi Fun)

MORELLA - Neverili by ste, že aj hlava katolíckej cirkvi sa dokáže poriadne nahnevať? Len sa pozerajte! Pápež zahorel spravodlivým hnevom a ukázal veriacim, že aj on je človek z mäsa a kostí.

Pápež práve zdravil veriacich v mexickom meste Morella, keď ho chcel rozvášnený dav vtiahnuť medzi seba a pápež František stratil rovnováhu. Muž na invalidnom vozíku ho totiž začal ťahať za habit. Pápež nešťastníka síce pobozkal, ale nahneval sa a veriacim pohrozil. „Nebuďte sebeckí, nebuďte egoisti,“ upozornil ich so zdvihnutou pravicou.

Nečakané odhalenie zo súkromia Jána Pavla II.: Pápež si písal s vydatou ženou, ktorá ho milovala

Len čo sa situácia upokojila, pápež pokračoval v mávaní veriacim. František vyzval počas návštevy Mexika mladých ľudí, aby odolali lákadlu ľahko získaných peňazí dílerstvom drog a radšej rozvíjali svoju spoločnosť a pokladali sa za bohatstvo krajiny.

František sa snažil vyslať posolstvo nádeje a povzbudenia mladej generácii na zhromaždení v štáte Michoacán, jednom z hlavných centier obchodu s drogami v Mexiku. František vyhlásil, že chápe, že je ťažké cítiť sa ako cenná ľudská bytosť, keď „neustále prichádzate o priateľov či príbuzných vinou obchodu s drogami, samotných drog či zločineckých organizácií, ktoré rozsievajú hrôzu“. Hlava rímskokatolíckej cirkvi však zdôraznila: „Ste bohatstvom Mexika.“

Viac o téme: PápežHnevMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu