Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pápež František má hlavu v smútku: Jeho blízku spolupracovníčku našli mŕtvu, bola tehotná

Pápež poznal nebohú z Domus Santa Marta, kde býva. Zobraziť galériu (2)
Pápež poznal nebohú z Domus Santa Marta, kde býva. (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Pápež František smúti, osobu z jeho blízkeho okolia totiž nedávno našli mŕtvu. 34-ročnú Talianku s eritrejským pôvodom menom Miriam Wuolou, ktorá bola navyše v druhom stave, našli v utorok v jej byte v Pisane, na predmestí Ríma, a to v pokročilom štádiu rozkladu. Políciu upozornil jej brat, ktorý sa jej niekoľko dní nevedel dovolať.

Miriam pracovala ako recepčná v Domus Santa Marta, kde býva aj pápež František. Smrť ženy, ktorú každý deň vídal a ktorá mu zvykla všemožne pomáhať, ho podľa talianskych médií šokovala. Miriam bola v siedmom mesiaci tehotenstva, keď ju polícia v byte našla, neboli zjavné žiadne dôkazy cudzieho zavinenia.

Lekárske záznamy odhalili, že žena mala cukrovku, ktorá môže byť počas tehotenstva obzvlášť nebezpečná. Napriek tomu si polícia myslí, že nebola príčinou smrti. Vatikán žiada úplné a riadne prešetrenie celého prípadu. Polícia už začala vypočúvať svedkov. Miriam mala manžela, s ktorým však nežila v spoločnej domácnosti.

Pápež František
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Miestne noviny sa domnievajú, že manželstvo bolo formálne, teda že Miriam si muža vzala len preto, aby dostala talianske občianstvo. Ide však zatiaľ iba o nepotvrdené fámy. Jej brat, ako aj manžel, sú teraz v úzkom kontakte s políciou a s médiami odmietajú hovoriť. Ani jeden z nich však podľa oficiálnych údajov podozrivý nie je.

Miriam našli v utorok, do konca týždňa by mali byť známe výsledky pitvy a toxikologických vyšetrení, ako aj DNA testov, ktoré by mali určiť, kto bol otcom dieťaťa. Vatikán Miriaminu smrť oficiálne nekomentoval, no jej smrť pápeža podľa jeho okolia skutočne vzala. Nedávno zomrela iná zamestnankyňa hotela, v ktorom býva, vtedy na margo udalosti povedal: „Táto skupina mužov a žien je súčasťou našej rodiny, formujú našu rodinu, nie sú len zamestnanci.“

Viac o téme: RecepčnáVatikánPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu